Тренчев: Категорично се оттеглям като президент на "Подкрепа"

OFFNews Последна промяна на 07 февруари 2015 в 11:22 5871 8

Константин Тренчев

"Преди 4 години бях принуден да отстъпя под напора на молбите на нашите членове. Но компромисът, който направих, трябва да приключи".

Това обяви в интервю за вестник "Стандарт" основателят и единствен президент на КТ "Подкрепа".

Утре - 8 февруари, Тренчев навършва 60 години, навършват се и 26 години от създаването на Конфедерация на труда "Подкрепа". За утре е насрочен и 9-ият конгрес на синдиката, на който Тренчев се готви да се оттегли.

Той обяви, че се оттегля и на конгреса преди 4 години, но никой от профсъюза не събра смелост да се кандидатира и да седне на неговото място.

"Сега не мисля да отстъпвам под влиянието на никакви молби. И отдавна съм предупредил нашите хора. Пък и не виждам нищо драматично в това, че се оттеглям", категоричен е дългогодишният президент на "Подкрепа".

Той отрича, че ще влиза в политиката и казва, че никога не е искал да бъда част от политиката.

Просто ненавиждах комунистическия режим и му се противопоставих открито. Казах го на висок глас по западните радиостанции. И това промени съдбата ми. Направи ме известен. Но ме принуди да се занимавам с нещо, което никога не е било детска мечта. Впрочем никой друг в началото не искаше да оглави "Подкрепа", разказва още синдикалният лидер.

На въпрос в интервю за Нова телевизия днес дали ще се кандидатира за президент на КТ "Подкрепа", вицепрезидентът Димитър Манолов каза, че ще го направи, ако няма друг избор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.02 2015 в 11:19

Щом Тренчев се оттегля, идат протести и се отваря работа. То не е каквото да каканижеш в Тристранката и да преливаш от пусто в празно. Нечии интереси в тая държава да са били защитени от някой синдикат? Само едни хора се щураха от съвещание на съвещание. Продажници!

08.02 2015 в 17:06

В България има една единствена демократична синдикална организация и тя се нарича Конфедерация на труда "Подкрепа". Подкрепа е единствената организация, в управлението на която не участват агенти на ДС (Това може да бъде проверено). За съпоставка можете да проверите и факта, че КНСБ е съставена по заповед на "партията". Истината обаче прекалено много дразни една огромна маса от подлезурковци, които заради промените не дочакаха своя ред в редиците на народната власт, а след промените пак не успяха да се докопат до властта. Червената точка на гърба им сега не им позволява да говорят друго, освен да викат на черното бяло.

07.02 2015 в 13:55

Един от най-близките хора на Тренчев е лежал в психиатрията в Бяла, доказано ненормален е - Андрей Върбанов. Какво да говорим повече за "Подкрепа"?

07.02 2015 в 13:00

По живково време Тренчев преди 15 години щеше да е минал задължителните 20 години и щеше да е пенсионер с изплатени при пенсионирането множество заплати за вярна служба. Ама тая демокрация така се затегна, че повече от водещите офицери си заминаха, та най-накрая и той може да се пенсионира. Синдикатът, една от псевдоструктурите на ДС, легализирал турско-комунистическата мафия във властта.

07.02 2015 в 11:52

Лицето на синдикалната корупция!

07.02 2015 в 11:49

Т.нар молби на членове са воплите на разни лизачи и навеждачи покрай Тренче, дето усещат че идва края на удобното безвремие.

07.02 2015 в 11:43

Червен боклук !

07.02 2015 в 11:42

ако утре е 8ми декември, аз съм тролей 11-ка на бул. Васил Левски