Тихомълком смениха зам.-директор на НСО, бивш охранител на Доган

Юлиан Христов 22 юли 2016 в 14:06 14526 2

Тихомълком смениха зам.-директор на НСО, бивш охранител на Доган

Зам.-директорът на НСО Юлиан Харалампиев е освободен от поста зам.-началник на Националната служба за охрана (НСО). Това става ясно от днешния брой на Държавен вестник. С него се обнародва указ на президента, с който полковникът се освобождава от поста. Указът е подписан преди седмица - на 13 юли. 

Харалампиев дълги години беше личен охранител на лидера на ДПС Ахмед Доган, а след това и началник на екипите, отговарящи за охраната на мероприятия ДПС. Той беше назначен на поста с идването на новия началник на НСО Ангел Антонов. 

На мястото на Харалампиев е назначен подполковник Емил Тонев, съобщиха от НСО. Той е повишен в звание полковник. От службата обясняват, че причината за смяната е, че "Харалампиев не притежава необходимия 5-годишен минимален стаж на ръководна длъжност" според изискванията на новоприетия закон за НСО. От мотивите не става ясно, защо едва сега е взето решение за освобождаването на Харалампиев, след като законът е в сила от ноември месец миналата година. 

Полк. Харалампиев е преназначен на друга подходяща длъжност в НСО, с оглед на натрупания професионален опит и притежавани ръководни умения, уточняват от НСО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

22.07 2016 в 18:05

Е те НСО , така или иначе са охраната на олигархията , така този кадър има опит лично с тоя дето разпределя порциите и дето казва къде да отидат парите , не се притеснявайте , всичко си отива на мястото ...

13709

1

Маргарит

22.07 2016 в 14:54

Утрепаха му кариерата на този!

Ей го Баце - тръгна от охранител, а къде стигна.
А този сега ще запълва подходящи дупки, "с оглед на натрупания професионален опит и притежавани ръководни умения".