Тази година „Българската Коледа“ помага на деца с вродени заболявания

OFFNews 02 декември 2014 в 13:22 7509 0

Започна 12-ото поредно издание на инициативата „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на президента на България.

Официалният старт на кампанията беше поставен от Росен Плевнелиев.

Тази година инициативата е посветена на децата с вродени заболявания.

3500 деца се раждат всяка година с различни вродени заболявания – на сърцето, нервната и дихателната системи. Част от тези заболявания водят след себе си различни усложнения, а в много случаи заради липса на диагностика се стига и до инвалидност, обясни Плевнелиев.

„Българската Коледа” ще помогне на засегнатите от вродени заболявания деца със специализирана диагностика, медикаментозно лечение и рехабилитация. Кампания 2014/2015 г. си поставя за цел да замени морално и технически остарялото оборудване с крайно необходима модерна високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение в университетски и областни лечебни заведения, допълни Плевнелиев.

Снимка: president.bg

„Проявената съпричастност към човешкото страдание ни прави по-силни, по-добри и пълноценни граждани, а подадената ръка и добрите дела осмислят всеки живот“, каза президентът, като изказа благодарност на всички, които ще проявят съпричастност и ще се включат в инициативата.

Снимка: president.bg

Миналогодишното издание на „Българската Коледа“ беше с акцент върху децата със зрителни и слухови увреждания. В рамките на кампанията бяха събрани над 2,1 млн. лева.

С тях бяха подпомогнати 524 деца, а 30 лечебни заведения в цялата страна получиха апаратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!