Спаси София: Пропадат и жълтите павета срещу СУ

OFFNews 11 октомври 2022 в 15:09 3777 4

Жълти павета

Снимка Спаси София

Отлагането на ремонт на ремонта е пагубно за жълтите павета

Спаси София днес алармира за ново пропадане в ремонтирания участък на жълтите павета, този път срещу сградата на Ректората на Софийския университет. 

Оказа се, че пропаданията не са само пред Народното събрание, но и на площада и при кръстовището с бул. "Васил Левски", заяви независимият общински съветник Борис Бонев.

От Спаси София предупреждават, че отлагането на ремонта на ремонта е пагубно за жълтите павета, тъй като сегашната нездрава основа и големите фуги са причина паветата свободно да “плуват”. “В момента жълтите павета не са заклещени и тежкият трафик допълнително ги уврежда и троши. Предвид факта, че те вече не се произвеждат, София е напът да загуби един от най-емблематичните си символи.  Общината има ограничен брой здрави павета, с които да смени унищожените. Кой ще носи отговорност за това?” - пита арх. Иван Караджов от Спаси София. 

Според градските активисти отговорността за проекта и за липсата на контрол при пренареждането е изцяло в управлението на Столичната община. 

От Спаси София отбелязват, че още преди две години са изпратили обстойно становище до управляващите, в което призовават да се извърши пълно пренареждане на паветата, вместо “частична репарация”, както Общината направи. “Резултатите са налице - пътната настилка сега е в по-лошо състояние, отколкото преди ремонта за 17 млн. лв., категоричен е Борис Бонев. 

Припомняме, че от Спаси София утре организират протест в 18,00 часа пред сградата на Столична община с искане за оставка на кмета Йорданка Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

4

ob1

11.10 2022 в 21:13

К'ви реклами, сашке, това на снимката наистина ли ти харесва?

Кай честно, мон амур,
толкоз ли е вкусен тоя руZки шнур?

1065

2

Kalina F

11.10 2022 в 16:21

За тея милиони за павета, можеше да дойде меджународен експерт и едно по едно да ги нареди като хората

-1655

1

ob1

11.10 2022 в 15:46

Еми.. и там има кръстовище и като спират колите се получава приплъзване и така...
Ег@ти некадърните крадливи герберастки боклуци!