София и Варна възстановяват регистрацията на автомобили

OFFNews 11 декември 2015 в 08:56 4828 4

София и Варна отново регистрират автомобили

Снимка БГНЕС, архив

Регистрацията и пререгистрацията на автомобили в София и Варна е възстановено, след кризата с недостига на регистрационни табели. 

До спирането на регистрациите се стигна, след като договорът с фирмата, която произвежда и доставя номерата за колите, изтече в края на август. Изборът на нова компания е блокиран заради няколко обжалвания на търга. За да бъде решен проблемът Областните дирекции на МВР по места откриха обществени поръчки. 

В столицата вече е избрана фирма, която да произвежда и доставя табелите. Договорът все още не е подписан, но се очаква цената на табелите да падне. Един номер вече ще струва 4.07 лева без ДДС, вместо досегашните 4.97 лева. В КАТ има запаси от номера за две седмици. Началникът на сектор регистрация на Пътни превозни средства Златко Златанов каза пред bTV, че първите доставки от новата партида ще са факт до седмица и ще се получи плавен преход. 

В София проблемът не беше усетен сериозно. МВР прекрати временно пререгистрацията на автомобили, като регистрираше само такива, които са нов внос.

От 10.00 часа днес се възстановява регистрацията и пререгистрацията на автомобили в "Пътна полиция" - Варна. До този момент административните услуги по първоначална регистрация на автомобил, транзитна регистрация, промяна на номер и пререгистрация, бяха преустановени. 

Заради това от днес гишетата на КАТ-Варна ще работят с удължето работно време – до 18:30 часа, и без прекъсване в интервала от 12:00 до 13:00 часа.

Проблемът все още не е решен в други области, където по същите причини регистрацията беше спряна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков