Съветът на Европа ни критикува за реч на омразата срещу македонците

OFFNews Последна промяна на 17 септември 2014 в 15:08 5554 10

Снимка coe.int

В новия си доклад Комисията на Съвета на Европа срещу расизма и нетолерантността критикува България за слаби постижения в образователната сфера и непропорционално висок процент на напускане на училище сред учениците роми, както и за климат на нетолерантност и ксенофобия срещу бежанците.

Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността (ЕКРН) отбелязва редица нерешени въпроси - "словото на омразата или насилието, насочени към сексуалната ориентация или към половата идентичност, не са признати като престъпление в Наказателния кодекс. Расисткото и нетолерантно слово на омразата в политическия дискурс се увеличава, като днес основният му прицел са бежанците. В България действат все повече ултранационалистки/фашистки групи и политически партии".

ЕКРН отбелязва, че "расисткото и нетолерантно слово на омразата в политическия дискурс продължава да бъде сериозен проблем в България и положението се влошава. Основните цели на расисткото слово на омразата са роми, мюсюлмани, евреи, турци и македонци".

В доклада на ЕКРН пише, че се наблюдава дълбоко недоволство сред македонците и помаците от непризнаването им като национални малцинства. "Българите от македонски произход и помаците не са членове на Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси, тъй като България не ги признава за национални малцинства".

Същевременно ЕКРН "настоятелно препоръчва на властите да премахнат всякакви погранични огради, които създават физически бариери за бежанците, търсещи международна защита".

ЕКРН е орган на Съвета на Европа за правата на човека, съставен от независими експерти, който следи проблемите на расизма, ксенофобията, антисемитизма, нетолерантността и дискриминацията на основания като „раса“, национален/етнически произход, цвят на кожата, гражданство, религия и език (расова дискриминация).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.09 2014 в 15:39

https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?id=2235201&Site=DC&ShowBanner=no&Target=_self&BackColorInternet=F5CA75&BackColorIntranet =F5CA75&BackColorLogged=A9BACE#

"A change in the law now allows illegally built houses to be legalised and no longer subject to demolition leaving Roma families homeless. "

КОГА СЕ Е СЛУЧИЛО ТОВА И КОЙ ГО Е ГЛАСУВАЛ?

17.09 2014 в 19:58

Тези хора или не са добре с главата или някой им е превел доклада грешно. Помаците са българи мюсюлмани. Те не са никакво малцинство, както не са и малцинство българите католици, а също и будистите.

17.09 2014 в 17:16

Какви са инструкциите на гьобелсовото Министерство на Пропагандата в Четвъртия хилядолетен Райх по тази тема.
Хайде тука fuckers,garlics and dishwashers from Bronx да се изкажат.

17.09 2014 в 17:05

Цяла година слушаме ксенофобските изстъпления срещу българските емигранти от "най-демократичните" европейски страни и накрая излязохме пак най-черните. Връщат ни бежанци от същите тези демократични и цивилизовани страни, а същевременно ни забраняват да се защитим от наплива. Някои имат претенции да приемат само християни от бежанците. За капак излязохме виновни, че на циганите не им се учи.
Ето заради подобни глупости и двойни стандарти евроскептицизма ще продължи да нараства.

17.09 2014 в 16:59

Какво по дяволите трябва да означава "Българите от македонски произход?!! Тези вече съвсем се подиграват с нас!

17.09 2014 в 16:27

Тогава предлагам на границата вместо ограда да се построи летище с директни полети до Лондон, Брюксел, Берлин, Париж и др...Дестинацията ще се избира на случаен принцип, за да няма дискриминация разбира се :)

17.09 2014 в 16:13

Доклада на ЕКРН е силно антибългарски и е едно расистко и ксенофобско писание, пълно с лъжи. Ха сега да видим как новите евродепутати, примерно Дудука, ще защитят името и достойнството на любезното ни Отечество - този път няма да помагаме със съвети.

17.09 2014 в 16:11

"В новия си доклад Комисията на Съвета на Европа срещу расизма и нетолерантността критикува България за слаби постижения в образователната сфера и непропорционално висок процент на напускане на училище сред учениците роми"

Ъм... тук как България е виновна? Какво сега, да им даваме допълнително пари като подкуп за да седят в класните стаи ли?

Ами ако е така, аз призовавам всички родители да насърчават децата си да не ходят на училище, за да получават и те пари!!!!!

17.09 2014 в 15:39

Абе тези добре ли са?... Всъщност Европа е ксенофобски и расистки настроена, защото не допуска бежанците в останалите държави на Европа, а ги е принудила да живеят в най-бедната държава на ЕС. Освен това, както се вижда ни извиват ръцете да ги интегрираме... как... България половината е под вода, няма пари на българите да им се възстановят единствените домове, а те искат на хиляди бежанци да уреждаме живота. В Европа или се правят на тъпи или се опитват да ни заличат като нация!

17.09 2014 в 15:16

В ЕКРН има ли изобщо етнически европейци ???