Съпругът на Вяра Петрова на съд заради смърт на пътя

OFFNews 05 ноември 2013 в 13:48 4054 8

Вяра Петрова Снимка: БГНЕС
Вяра Петрова Снимка: БГНЕС

 

Съпругът на бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова - Димитър, се изправи днес пред съда по обвинения за това, че при катастрофа по негова вина е причинил смъртта на 41-годишен мъж.

Делото стартира днес в Бургаския окръжен съд, след като беше отлагано три пъти, съобщава в. "24 часа". 

 Според прокуратурата Димитър Петров е нарушил правилата за движение по време на изпреварване. Така на 14 август 2010 година се врязва челно в насрещно движещ се автомобил, управляван от 41-годишния Мирослав Пашов. Мъжът е тежко ранен и умира малко по-късно. 

Процесът ще се гледа по съкратена процедура, без Петров да признава вината си. По искане на адвоката му Станко Кралев допълнителни въпроси бяха зададени само на една свидетелка на инцидента.

В следващо съдебно заседание трябва да бъдат разпитани вещите лица, извършили автотехнически експертизи.

Парадоксалното в делото е, че двете петорни експертизи имат различни обяснения за механизма на произшествието. Снежана Пашова не крие подозренията си, на някои от вещите лица е въздействано.

Вяра Петрова, която е част от лицата на новата политическа формация БАСТА, се яви в съда, но отказа всякакъв коментар. 

Името на депутатката стана популярна след като около нея се разрази скандал с усвояване на европейски средства. Чрез фирма на майка си тя усвоила 700 000 лева европейско финансиране чрез фиктивно обучение. Малко по-късно тя беше привикана от Комисията за конфликт на интереси (КПУКИ), а името ѝ изплува от тефтерчето на председателя на комисията Филип Златанов. 

Срещу името на Петрова в станалото скандално тефтерче е записано “да се удари”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови