Quantcast

Съдия Желявска: Оставката ми е въпрос на лична преценка

Ива Оприкова Последна промяна на 22 януари 2015 в 08:22 15877 12

председателката на СГС Богдана Желявска

В СГС работят 130 човека, само 25 от тях са поискали да си подам оставката. Оставката е въпрос на лична преценка, аз не смятам, че съм извършила нещо невярно. Аз не участвам в схеми, достоен човек съм. Аз съм член на международната Хагска съдийска колегия, владея няколко езика.

Това заяви зам.-председателката на Софийския градски съд Богдана Желявска пред bTV тази сутрин.

Заради поредица скандали около съда за системата за случайно разпределение на делата, включително и съмненията около избора на съдията по делото за несъстоятелността на Корпоративна търговска банка, като и обявяването в несъстоятелност и назначаването на скандалния синдик Панайот Велков във френската фирма за алкохол "Белведере", съдии от СГС поискаха оставките на три дами начело на съда - Владимира Янева, Петя Крънчева и Богдана Желевска.

Съдийката не отрече, че системата за случайно разпределение е опорочена. Тази система е "6 от 49".

Магистратът разкри, че се е случвало 3-4 поредни дни да бъдат пускани дела на един и същи човек.

"Наистина системата за разпределение на дела не работи добре. Трябва да се направи нов софтуер, който да ни се предостави, за да можем да работим".

"Съдия Ченалова не е в моя сектор. До момента срещу нея има образувани 3 или 4 проверки", посочи зам.-председателят на СГС. Според ВСС разпределението на делото за "КТБ" и на делото "Белведере" не е извършено коректно. Желявска посочи, че делото "КТБ" е разпределено сутринта на 10 ноември, протоколът за това е бил изпратен през интернет веднага. ВСС трябва да обясни, защо един ден го нямаше публикувано и кой е отговорен за това. Датата, която носи протоколът от интернет е 9:58 часа на 10 ноември. Аз казвам, че той е разпределен с другите дела”, категорична е зам.-председателят на СГС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2015 в 13:34

Ма тя чиста като сълза била бе?! :)

22.01 2015 в 12:44

Ми аз знам английски и български, и имам челенска карта за Кауфланд...ми нема да си подам оставката, я!

22.01 2015 в 11:22

е, и като знае езици и е член на някаква международна организация това каква гаранция за почтеност е. Напротив, това е сигурен белег за развито чувство на безнаказаност и неприкосновеност.

22.01 2015 в 10:59

Минавали ли сте скоро покрай сграда на някоя от съдебните институции....минете и се загледайте като какви се изживяват тези "висши магистрати" - все едно са хора от "висша раса", нагли, недосегами и безпардонни образовани мутри...сякаш с тях започва и сършва света. На съдебната система се крепи всяка държава. От там тръгват всичките ни беди, там трябва да се реже и то бързо и до кокал защото иначе умираме!

22.01 2015 в 10:48

Желявска, ако утре излезеш в неплатен отпуск за три месеца - още СТО съдии ще се подпишат под искане за отстраняването ти и поне петдесет и пет ще искат да ти го турят и в лакомото дупе!

22.01 2015 в 10:44

Аз се чудя, как и тези 25 човека са поискали оставката и?!
Явно е някаква интрига :)
Иначе всички са обвързани, като свински черва.
В съда НЯМА случайни назначения, а всеки е длъжен на някого с нещо.
От самото назначение, та до пенсия.
Изобщо, цялата ни съдебна система е абсурдна и бутафорна.
Тотално разложение.
Причината е в Конституцията и изобщо начините по които се назначават съдии и прокурори.
Това в края на краищата се е превърнало в една самовъзпроизвеждащата се престъпна каста с трайно усещане за безнаказаност.

22.01 2015 в 10:32

"Владимира Янева, Петя Крънчева и Богдана Желевска"

Дотогава докогато съдиите ни, т.е. хората от които се очаква да са МЪДРИ и безпристрастни са с визията на настоящи и бивши чалга-звезди, нема а се опраи таа държава...

22.01 2015 в 10:20

"... В СГС работят 130 човека, само 25 от тях са поискали да си подам оставката..."

Мацето не се дава лесно... докато поне 129 не и поискат оставката хич няма и да се замисля!

22.01 2015 в 10:19

Личната преценка е резултат от личния морал, а в случая такъв не съществува. Така че трябва да бъде ометена насила, щом няма чувство за срам. Изглежда глупава и нагла, а в комбинация това е ужасно.Позор за системата!

22.01 2015 в 09:51

Тази е една нагла личност. Да чакаш нейната лична преценка за оставка е все едно да чакаш от умрял писмо.