Quantcast

Ченалова си направи отвод от делото "Белведере"

OFFNews Последна промяна на 22 декември 2014 в 17:37 2452 1

Румяна Ченалова

Отвод на всички съдии в Софийски градски съд (СГС) поиска компанията „Белведере дистрибуция” ЕООД. В началото на месеца синдикът Панайот Велков пое контрола над „Белведере Дистрибуция“ и „Домейн Менада“ след дело за несъстоятелност.

От СГС съобщиха, че съдия Румяна Ченалова си е направила отвод по делото, заради образуваното срещу нея дисциплинарно производство. Това изисква избягване на всякакво съмнение относно безпристрастността на съда.

Освен отвод на всички съдии, компанията настоява Софийският апелативен съд да определи друг съд в страната, който да гледа делото. 

След отвода е извършено ново компютърно разпределение на делото. За докладчик е избран съдия Пламен Колев. Със заповед на председателя на СГС разпределението на делата е извършено от съдия Богдана Желявска, поради отсъствие на съдия Николай Димов и съдия Иво Дачев, които са в платен годишен отпуск.

По повод искането на "Белведере" за отвод на всички съдии в СГС, от съда обясниха, че "отводът на всеки съдия от СГС следва да бъде индивидуален". "Съобразно изричната норма на чл. 22 от ГПК това трябва да стане и с посочване на конкретни основания. За да бъде изпратено делото за разглеждане на друг равен по степен съд, трябва всички съдии поименно и индивидуално да се отведат", се казва в съобщение на СГС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.12 2014 в 09:46

... та, съдебната рИформа аз я виждам такава... Руул Намбър Ван (първо правило, аксиома):

ВИНОВЕН до доказване на Противното!

хахахахахахахаха

(нема Друг начин, начи!)