Прокуратурата оспори връщането на обвинителния акт за костинбродските бюлетини

OFFNews 22 януари 2014 в 12:11 2288 2

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе днес протест срещу връщането на делото за бюлетините в Костинброд.

Протестът е изготвен и внесен днес и в три раздела се оспорва разпореждането на съда, с което той върна обвинетелния акт заради допуснати пропуски.

Съдия от Софийския градски съд (СГС) прецени, че в обвинетлния акт не е посочена конкретна цел, с която обвинеяемият Росен Желязков, бивш главен секретар на Министерски съвет, е извършил престъплението. Докладчикът е открил и несъответствия в обстоятелствата и описанието на случая в обвинителния акт.

В общо четири страници се излагат подробно мотивите, с които прокуратурата не е съгласна с решението на съда, което ще бъде ревизирано от Апелативния съд в София. 

От прокуратурата опонират, като посочват, че в обвинителния акт е посочено, че престъплението е било извършено „..с цел да набави облага за другиго – „Мултипринт“ ООД, представлявано от Йордан Станков Бончев, /изразяваща се в спестени организационни и производствени дейности за изпълнение и обезпечаване на договорните задължения/“.  

"Знаейки, че сроковете за изпълнение на договора са изключително кратки, обв. Желязков целенасочено не осъществил контрол върху изпълнението му по отношение на съпътстващите задължения на "Мултипринт" ООД, които биха създали производствени затруднения и биха увеличили технологичното време за изпълнение на предмета на договора - изготвяне и доставка на изборните бюлетини в срок до 08.05.2013 год.“, се казва още в протеста, който се позовава на обвинителния акт.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!