Делото за костинбродските бюлетини е върнато на прокуратурата

OFFNews 20 януари 2014 в 21:20 3616 5

Софийският градски съд е прекратил делото за откритите ден преди изборите през май 2013 г. бюлетини в печатницата в Костинброд. Това стана известно от справка в информационната система на съда, съобщи capital.bg.

Делото, по което единствен обвиняем е бившият главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков, е върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

Бюлетините бяха намерени на 11 май, ден преди парламентарните избори. Те бяха показани от тогавашния шеф на TV7, а сега лидера на "България без цензура" Николай Бареков.

Тогава стана ясно, че в печатницата "Мултипринт" в Костинброд има 480 000 бюлетини извън вече доставения на правителството на 8 май тираж от 8 343 000 бюлетини, в които влизат и резерв от 10%. Няколко месеца по-късно стана ясно, че сигналът за бюлетините е бил подаден от депутатът Мая Манолова (БСП).  

През декември прокуратурата внесе делото по случая в съда. Тя беше категорична, че между 27 април от 12 май Желязков не е упражнил контрол върху дейността на чиновниците от правителството за изпълнение на задълженията на печатницата по договора й с кабинета за изработката и доставката на 8 343 000 броя бюлетини за гласуване.

Все още няма коментар нито от прокуратурата, нито от Росен Желязков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови