Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Розоберът в Иганово е пред провал заради взривовете

OFFNews 15 април 2015 в 09:40 2600 0

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Иганово

Розоберът в Иганово е пред провал заради втората серия взривове, този път в производствената база на ВМЗ-Сопот.

За това предупреди кметът на Иганово Стефан Ганчев пред bTV.

"Розовите масиви попадат в 3-километровата зона, която не е обходена от предишните взривове. Сега трябва да се прави нов обход и това ще доведе до протакане и то ще се отрази на розоберната кампания. Предстоят важни обработки като оран, прекопаване и торене. Обръщам се към всички институции да вземат мерки обхождането и обезопасяването да стане навреме, защото розоберната кампаняи в Иганово е пред провал”, алармира Ганчев.

Засегнати били не само собствениците на розови масиви, но и много местни, които изкарват прехраната си с беритба на рози. Проблем е и фактът, че животните не могат да влизат на паша в отцепения периметър.

"За нас е важно ВМЗ-Сопот да възстанови работата си възможно най-бързо, защото има договори и се възстановява от една дълга криза”, обяви зам.-министърът на икономиката Любен Петров пред bTV.

Той обясни, че след приключването на следствените действия ще бъде направена производствена реорганизация във ВМЗ, ще бъдат предложени структурни промени и промени за повишаване на сигурността.

"Личното ми усещане е, че има много странни съвпадения – няма как в рамките на месец да се случи едно и също нещо, още повече, че от 21 март има специалени пропускателен режим. Това е в производствената част, на около 1 км от складовете, които гърмяха преди", коментира Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!