Рашидов: Цацаров прокурор на държавата ли е или на Пеевски и Доган?

ОFFNews 10 юли 2014 в 08:09 14365 6

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов

Цацаров прокурор на България ли е или на Пеевски и Доган, попита бившият министър на културата от кабинета "Борисов" Вежди Рашидов в сутрешния блок на Нова тв.

Рашидов дойде в студиото афектиран от липсата на загриженост на държавата към обикновените вложители около кризата в КТБ. Както стана известно, сред хората с блокирани сметки в банката е и самият той. 

За спестяванията си от около 2,5 милиона лева Рашидов заяви, че са честно изкарани с изкуство, продавано най-вече в чужбина. "Да, пестил съм цял живот, платил съм прогресивен данък. Не съм кредитен милионер като Пеевски", добави той.

В момента обаче работата на скулптора е възпрепятствана заради блокираните средства. Исках се оттегля, да имам пари за бронз да си лея скулпторите, да направя песента на живота си, сподели Рашидов.

"Кой от държавата защити интересите на българския вложител? Блокирани за живите пари на българския данъкоплатец, гневи се депутатът от ГЕРБ. - Не е нормално Цацаров да не е обезпокоен, а за всичко да е виновен Бойко Борисов. Няма какво да се крие в Австрия Цветан Василев. А на Румен Гечев от БСП трябва да му се забрани да говори, защото създава напрежение", коментира още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!