Quantcast

Ръководството на СГС: Тиражирането на подписки чрез медиите ни влияе зле

OFFNews Последна промяна на 23 декември 2014 в 10:36 1708 5

Съдебната палата в София

Ръководството на Софийски градски съд (СГС) изрази недоумение от новото писмо на съдии с призив за оценка на компетенциите му от Висшия съдебен съвет (ВСС).

В официална позиция, изпратена до Съвета, с копия до Народното събрание и представителството на Европейската комисия, ръководството на съда сочи, че са извършени две проверки на компютърното разпределение на делата и издадените препоръки се изпълняват.

Тиражирането на подписки чрез медиите влияе изключително зле не само на климата в колектива, а и на обществения образ на институцията като цяло, се заявява в позицията.

В Софийски градски съд работят 550 съдии и съдебни служители и изпращането на писма и тиражирането на подписки чрез медиите влияе изключително зле не само на климата в колектива, а и на обществения образ на институцията като цяло, се казва в писмото.

"С решения на ВСС са извършени и приключили две проверки на действията на ръководството на СГС – председателя и неговите заместници, относно компютърното разпределение на делата и функциониращата компютърна мрежа. По първата проверка не са констатирани конкретни нарушения в компютърното разпределение на делата, а са дадени препоръки, които вече са изпълнени в цялост. По втората проверка и след изслушване на ръководството на СГС на 17 декември отново бяха дадени препоръки, които в момента се изпълняват. Недоумение буди второто писмо, подписано от 24 съдии от СГС, което цели образуване на нова проверка на ръководството на съда, преди да са изтекли сроковете на дадените указания", се казва още в позицията на ръководството на СГС.

От градския съд заявяват, че председателят и неговите заместници винаги са се стремели да осъществяват диалог със съдиите и съдебните служители, работещи в СГС за разрешаване на възникналите проблеми в интерес на всички колеги.

БГНЕС припомня, че съдиите в градския съд изпратиха писмо до ВСС с настойчиво искане ВСС да разгледа и да се произнесе по предишното писмо, изпратено от 15 съдии от СГС, подкрепено от 26 съдии от СРС, и да изрази становище за ефективността и компетентността на управлението на СГС.

Съдиите считат, че законосъобразното администриране на съдебните дела, осигуряването на доброто администриране на дейността на съда и авторитетът на правосъдието зависят основно от начина, по който се упражняват управленските правомощия от председателя на съда и неговите заместници. Ето защо с писмото се настоява ВСС да се произнесе изрично има ли нарушения при разпределението на двете дела - предмет на обществено внимание, както и да вземе конкретно отношение относно събраните данни при изслушването на ръководството във връзка с поставените проблеми за ефективността и качеството на управление на съда.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.12 2014 в 13:53

... Неокастрена гьостерица и ВЪН, ВЪН, ВЪН!!!

23.12 2014 в 12:43

Липсата на правосъдие пък влияе прекрасно на 1000 човека в държавата и доста зле на всичики останали.

23.12 2014 в 11:13

Вашта мама гадни червени боклуци, слугинаж на червената мафия, на калпав вълната му пречи, съдия, днес това звучи ПОЗОРНО!

23.12 2014 в 11:06

Вършете си работата и престанете да се държите като ощипани госпожици, за да не се стига до подписки по медиите и накърняване на иначе безупречния образ на кочината, която вие наричате месторабота.

23.12 2014 в 11:02

Ама, вие искате да си развявате байряка , без да ви контролират ли? Значи, можете да си нарушавате закона колкото си искарте, само защото трябва да сте независими ли?!
ОСТАВКА !