Съдиите се възмутиха, че ги критикуват публично

OFFNews Последна промяна на 11 декември 2014 в 18:01 6256 18

Снимка Булфото

Управителният съвет на Българската съдийска асоциация e "остро възмутен" от "безпрецедентния натиск, на който е подложена съдебната система".

Това се посочва в декларация на съсловната магистратска организация, изпратена до OFFNews.bg.

Принизяването на работата на съдиите до натискане на един бутон и изнасянето на неверни факти в публичното пространство, изместването на дебата за съдебната реформа с публични изяви от типа „Осанна“ и „Разпни го“, което се наблюдава през последните две седмици, сериозно уврежда обществения образ на съдебната система, твърдят от Българската съдийска асоциация.

Недопустимо е висящи дела, които не са преминали през инстанционен контрол, да бъдат обсъждани публично и да бъдат създавани публични внушения за незаконосъобразност в действията на съдията и за "правота" на някоя от страните по спора. Това води до осъществяване на натиск и неправомерно влияние върху съдията чрез всякакви средства, включително и чрез използването на масовата информация, пише още в декларацията на управителния съвет на Българската съдийска асоциация.

В нея се посочва още: "Способите за промяна на съдебната система следва да спазват закона и демократичните принципи и да се осъществяват от компетентните според закона органи. Категорично се противопоставяме на оклеветяването на съдии по този начин и заявяваме, че винаги ще работим за защита на правата и законните им интереси. Нека съдебната система и съдиите, които работят в нея, бъдат оставени да работят спокойно, без внушения и натиск и без да им бъдат издавани публични присъди, които не подлежат на обжалване, защото това е в интерес на цялото общество, включително и за осъществяването на съдебната реформа."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.12 2014 в 11:23

Горкичките!

11.12 2014 в 22:17

Ебаси колко ми е кеф! Треперат им гащичките на всичките-от правителството,през съдиите,че даже и на онзи в сараите дето ни смее да си покаже носа навън. Направо са се оачкали! Случва се чудо което не вярвах , че ще доживея да видя-овцата (наречена българин) се измъква от овчата си кожа и показва зъби (КАКТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ).... и ефекта се вижда-едно по едно,лека по лека. Усещат....как им пари под краката! Ще стане бавно и трудно , НО ще стане.Не се отказвайте хора! Дължим го на себе си.Дължим го на децата си!
Ебаси колко ми е кеф!

11.12 2014 в 20:27

осрани до ушите, ама пак квичат!

11.12 2014 в 20:21

"...сериозно уврежда обществения образ на съдебната система"

Хахахахах на къде повече, смешници >:{

11.12 2014 в 20:18

Трябва да ги бесят по дърветата а не да ги критикуват. Дреме им на тия наглеци от "критика"...

11.12 2014 в 20:15

За всичко е виновен френският посланик. Откъде-накъде ще мъти водата - всичко така добре си работи... и демократично и институционално... Пълно е със справедливост, та чак прелива.

Съдебната реформа ще се случи ей така, без никакъв натиск... Лягаме си някоя вечер... и сутринта - хоп!

Тия трябва да сменят дилъра....

11.12 2014 в 20:06

"лекувам запек с плашене", а дали да не се уплашиш че да се запечеш, боклук! Милошевич получи подкрепа единствено от Исраел и евреите, отпадък ислямски

11.12 2014 в 19:23

МЪРШИИИИИИИИ. От какво се обиждате???? Че всички знаят каква помия сте ли ??? За кокошка няма прошка, ама си е друго да гушнете големите пачки. Нямате срам и съдии и адвокати. БЛЯДОВЕ сте до един.

11.12 2014 в 19:18

Май пак трябва да излизаме
със вувузела.
Тези от добра дума не разбират.

11.12 2014 в 19:17

Слободан Милошевич го съдиха еврейски европейски съдии,сам се защитаваше човека ,каза на Европа много истини и като не можаха да му затворят устата го убиха в затвора ,както американците убиват враговете си в Гуантанамо.Впрчем НАТО е най престъпната военна структура в света в момента,това е новия кръстоносен орден на евреите същия който онищожава френския крал Филип Красивия в 1307 год .Военнен орден за захвата на територии колонии и нови ресурси за евреите ционисти итехния мафиотски кагал