Протестиращите полицаи с шатра пред парламента

OFFNews 14 юни 2015 в 09:52 2896 29

Снимка БГНЕС/ЛЮБОМИР СПИРОВ

Протестиращите служители на МВР издигнаха шатра пред парламента. Тук в светлата част на денонощието ще дежурят 10 - 20 души, разрешението им е за десет дни. 

"Ако се наложи,можем да говорим за нови разрешителни. Нямаме краен срок", каза председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов. "Рано или късно нещо трябва да се промени, разберете го. Така, както вървят нещата, ще се срине системата", обясни той.

Служители от сектор "Сигурност" са недоволни от предлаганата пенсионна реформа, условията на труд и липсата на диалог с управляващите. Вчера те поискаха три оставки - на вътрешния министър Румяна Бъчварова, на зам.-министъра Красимир Ципов и на шефа на пожарната Николай Николов.

Недоволните служители на реда обявиха, че ще настояват от тук нататък преговори между тях и ръководството на МВР да се водят в присъствие на медии. 

Протестиращите се надяват да се срещнат и с представители на парламентарните групи, за да изложат аргументите си. "Всъщност, точно заради това е този палатков лагер тук, доколкото една част от проблема, заради който излязохме на протест в момента е в парламента", изтъкна Попов, цитиран от БГНЕС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!