Протест пред парламента срещу модела "КОЙ" заради КТБ

OFFNews 30 октомври 2014 в 09:05 24704 34

Протест срещу възстановяване на модела "КОЙ" беше организиран в социалната мрежа. Той е планиран за 31 октомври от 18.30 часа пред парламента.

В групата се обяснява, че става въпрос за национален протест "срещу проекта за решение на ДПС и ГЕРБ за узаконяване на беззаконието и наливане на народни пари в КТБ". 

Проектът ангажира парламента "в срок до 6 ноември да приеме промени в Закона за кредитните институции, които да задължат БНБ да предприема действия по оздравяването на банките, когато собственият им капитал стане отрицателна величина".

Така повече не може! Наше гражданско право и дълг е да се защитим от произвола. НИЕ можем да разградим модела КОЙ. НИЕ срещу КОЙ. Гражданите срещу Мафията, пишат администраторите на фейсбук страницата.

В призива се казва още:

Протестът от лятото на 2013 демаскира модела КОЙ. Сега трябва да изтръгнем държавата от него. Продължителни и настойчиви усилия са нужни от хората в институциите, от гражданите, от всеки, който иска бъдеще тук. Искаме незабавен отвод на проекта на ДПС, подкрепен от ГЕРБ! Настояваме за бързо публично оповестяване на имената на кредитополучателите от КТБ! Искаме съд за виновните за кражбата на 4,5 милиарда лева! Излезте и кажете "Стига!" без страх и съображения. За да можем да гледаме децата си в очите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews