Румен Гечев: КТБ се намира в неспасяемо състояние

OFFNews 30 октомври 2014 в 08:46 6079 7

Румен Гечев

КТБ се намира в неспасяемо състояние. Това каза пред БНР депутатът от ДПС Румен Гечев. Той коментира вчерашното заседание на комисията по финанси и гласуваните промени в закона за банките.

БНБ по Конституция е независима институция и комисията не може да задължава БНБ. Решението за КТБ е изцяло на БНБ. Освен това комисията няма решение, че БНБ трябва обезателно да оздравява КТБ. КТБ се намира в неспасяемо състояние.
За мен вчерашното четиричасово заседание на комисията е пиар акция на най-голямата партия. Няма инвеститор, който ще инвестира 4-5 милиарда евро, за да оздравява една разсипана банка.

Гечев обърна внимание на факта, че преди няколко дни е регистрирана фирма, "която уж проявява интерес към КТБ". Според него това е опит за забавяне.

Има европейски закон и той категорично казва какво трябва да се направи. Загубите за обществото ще бъдат много по-големи, ако се опитаме да оздравяваме. Но проблемът не е в парите. Дори 20 милиарда да налеем в тази банка – тя е неспасяема. Поради недоверието на хората, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков