Quantcast

"Прокурорът, а не държавата, да ми плати обезщетението"

OFFNews Последна промяна на 10 април 2015 в 10:56 6111 6

Снимка БГНЕС

Футболната легенда и бивш кмет на Сливен Йордан Лечков осъди държавата за 20 000 лева, но поиска не държавата, а прокурорът Пламен Трифонов ангажиран с делата му да заплати обезщетението.

Окръжният съд в Сливен осъди прокуратурата да плати 20 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на бившия кмет след като беше оправдан по обвинението, че като кмет на Сливен е ощетил общината с над 670 000 лева.

За съжаление, няма да плаща държавата и прокуратурата, а всички ние като данъкоплатци, коментира футболната легенда в ефира на Нова телевизия и обяви, че ще обаче обжалва решението, защото сумата е малка за причинените му вреди.

Лечков, който в момента е вицепрезидент на Българския футболен съюз, заведе дело по Закона за отговорност на държавата за нанесени щети на граждани, а искът му беше за над 550 000 лева с лихвите. Причината за иска беше обвинението към бившия футболист, че като кмет на Сливен е ощетил общината с над 671 000 лева.

В средата на март той беше окончателно оправдан от Върховния касационен съд. От своя страна, Йордан Лечков заведе 6 дела срещу държавното обвинение. Всички искове срещу държавата са за над 500 000 лева.

Пламен Трифонов е прокурорът, който бе ангажиран с делата срещу Лечков, когато той бе кмет на Сливен. Според футболната легенда именно обвинителят трябва да плати обезщетението, а не данъкоплатците.

Затова и бившият футболист предлага тази мярка да бъде част от новата съдебна реформа. "Някой трябва да се научи да носи отговорност, не всички ние да плащаме", категоричен е Йордан Лечков.

Този човек сега си мишкува, недоволен е Йордан Лечков

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.04 2015 в 13:02

Лече, Лече, никога не е късно човек, пък бил той и ритнитопковец да стане за резил, а на нас, на нас КОЙ ще ни плати пропуснатите ползи и загубите от вашето управление, жалки, полуграмотни и гламави, червени боклуци, а Лече, КОЙ?!

10.04 2015 в 12:37

Прокуратурата се използва точно като бухалка за рекетиране. Отделно са толкова некомпетентни, че не могат да завършат дела които започват. В крайна сметка, този прокурор трябва да носи отговорност за делата си, с една оставка например.

10.04 2015 в 12:33

Да се самосезира! :D

10.04 2015 в 12:32

Лечков колкото добро е направил за България като футболист, 10 пъти по-толкова лошо е направил с мизериите си като кмет на Сливен и в БФС (той е причината например Бербатов да се откаже от националния). Тоест да са ни живи и здрави ВКС че са го оправдали за да може той сега да ни съди и да открадне още малко! :)

10.04 2015 в 12:15

Мене ако ме осъдят, ще плащам аз. Ще платя сумата за която са ме осъдили, държавните такси, на адвокат, че и за адвоката на другата страна. Що тъпия прокурор, като го осъдят, да не плаща той, ами да плащаме всички ние от данъци!? Да му се невиди и хрантутника, на 2-3 хиляди лева заплата, с два месеца платен отпуск, явно не може за 5 стотинки работа да върши, че и като сгафи някой друг да му плаща. Д**ба тея привилегии паразитни!

10.04 2015 в 11:50

E, надявам се Лечков да не ги говори сериозно тези глупости!
Ако прокурорът носи такава имуществена отговорност, дали ще получи и приходите, ако беше осъдил Лечков?! Хаха! :)
Прокуратурата не е частна фирма.
Друг е въпроса, дали прокурорът не е използвал държавната маша за разчистване на частни бизнес/политически сметки.
Тогава е достатъчно да понесе административна и наказателна отговорност.