"Прокурорът, а не държавата, да ми плати обезщетението"

OFFNews 10 април 2015 в 10:56 6842 6

Снимка БГНЕС

Футболната легенда и бивш кмет на Сливен Йордан Лечков осъди държавата за 20 000 лева, но поиска не държавата, а прокурорът Пламен Трифонов ангажиран с делата му да заплати обезщетението.

Окръжният съд в Сливен осъди прокуратурата да плати 20 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на бившия кмет след като беше оправдан по обвинението, че като кмет на Сливен е ощетил общината с над 670 000 лева.

За съжаление, няма да плаща държавата и прокуратурата, а всички ние като данъкоплатци, коментира футболната легенда в ефира на Нова телевизия и обяви, че ще обаче обжалва решението, защото сумата е малка за причинените му вреди.

Лечков, който в момента е вицепрезидент на Българския футболен съюз, заведе дело по Закона за отговорност на държавата за нанесени щети на граждани, а искът му беше за над 550 000 лева с лихвите. Причината за иска беше обвинението към бившия футболист, че като кмет на Сливен е ощетил общината с над 671 000 лева.

В средата на март той беше окончателно оправдан от Върховния касационен съд. От своя страна, Йордан Лечков заведе 6 дела срещу държавното обвинение. Всички искове срещу държавата са за над 500 000 лева.

Пламен Трифонов е прокурорът, който бе ангажиран с делата срещу Лечков, когато той бе кмет на Сливен. Според футболната легенда именно обвинителят трябва да плати обезщетението, а не данъкоплатците.

Затова и бившият футболист предлага тази мярка да бъде част от новата съдебна реформа. "Някой трябва да се научи да носи отговорност, не всички ние да плащаме", категоричен е Йордан Лечков.

Този човек сега си мишкува, недоволен е Йордан Лечков

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!