Лечков подозира Пеевски в атаките срещу него

Той има интерес от обществените поръчки в Сливен

OFFNews 28 януари 2015 в 10:42 2435 0

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков директно обвини депутата от ДПС Делян Пеевски за съдебните дела срещу него.

"Всичко е борба за публични финанси. Обществените поръчки в града не се взимат от местни фирми. В момента в Сливен работят една или две фирми, свързани са с Делян Пеевски. Това е всеизвестно, не само в Сливен, а и във Враца, Търново, Габрово, Ямбол, Бургас, Пловдив... навсякъде”, заяви легендарният футболист и посочи депутата, за човека, който овладява обществените поръчки в Сливен. 

Оправданият във всичките шест процеса срещу него Йордан Лечков завежда шест иска срещу държавата на стойност 3 млн. лева,  за да понесе "персонална отговорност" прокурорът, водил делата. 

"Ще заведа 6 дела срещу държавата - толкова, колкото имаше срещу мен. Нямам лична битка с прокурора Пламен Стефанов. 

Завесите отдавна са паднали. Фирмата, която печели всички проекти се казва „Водстрой”. Сливен беше първата община, която имаше толкова на брой европейски проекти, а в момента има само едно работещо дружество, което ако не е собственост на Пеевски, е свързано с него, заяви в ефира на БТВ бившият кмет.

Фирмата "Водстрой" е собственост на Иван Мирински. Банкерът Цветан Василев го обяви преди година в интервю от Виена за "една от марионетките" на Делян Пеевски. По-късно стана ясно, че обслужващата банка на строителната компания е КТБ, а строителният бизнесмен се закани в писмо до медиите до осъди за клевета банкера в странство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!