Лечков съди прокуратурата и държавата

OFFNews 27 януари 2015 в 09:30 3123 2

Лечков съди прокуратурата и държавата

Снимка Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков съди държавата за нанесени вреди.

Пред "Фокус" той каза, че искът е внесен в Окръжен съд – Сливен и първото съдебно заседание е насрочено за 29 януари. В същото време, Лечков е завел граждански иск за нанесени неимуществени вреди срещу бизнесмена Илия Георгиев, по прякор Манастира.

Лечков настоява да получи компенсация от 50 хиляди лева, защото му причинил вреда, след като подал сигнал в прокуратурата за това, че Лечков взел от него 5000 лева като дарение за ОФК "Сливен 2000". Срещу парите бившият кмет обещал да съдейства пред държавните институции за изграждане на водопровод до бистрото на бизнесмена. След сигнала прокуратурата в Сливен е завела дело за търговия с влияние, но по-късно Лечков е оправдан от Окръжен съд – Стара Загора.

Делото срещу държавата и Окръжна прокуратура – Сливен е заведено след оправдателната присъда на Старозагорския съд. Ищецът Йордан Лечков настоява да получи компенсация от 550 хиляди лева. От тях 450 хиляди за причинени неимуществени вреди, 2 000 лв. за имуществени и над 99 хил. лв. – обезщетение за забава.

„Разчитам на справедливостта на съда, както винаги съм го правил”, коментира Йордан Лечков. Той обяви, че ще настоява да получи компенсации и за всички останали дела, водени срещу него. „Позволявам си да съдя държавата, защото не мога да заведа дело само срещу окръжния прокурор Пламен Стефанов. Нито едно от неговите обвинения не бе признато от съда. Това означава, че той напразно е харчил държавни средства. Ще настоявам за справедливост”, заяви Лечков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!