Прокуратурата събирала усърдно документи по делото „Мишо Бирата“

Вероника Шербанова Последна промяна на 02 ноември 2013 в 09:40 3127 6

Михайл Михов- Бирата. Снимка: БГНЕС
Михайл Михов- Бирата. Снимка: БГНЕС

 

Прокуратурата събира усърдно документи по делото „Мишо Бирата“. Престоят редица разпити и други действия, заяви зам.-градския прокурор Роман Василев пред „Преса“.

Има още много неща да се правят преди края на разследването и повдигането на обвинения, но магистратите са решени да разчепкат докрай аферата, категоричен е Василев.

Разследването на скандала „Мишо Бирата“ е във връзка с това дали след разговор между бившия премиер Бойко Борисов и бившия шеф на митниците Ваньо Танев е била осуетена проверка във фабрика „Леденика“, собственост на Михаил Михов – Мишо Бирата.

След изнасянето на записите от СРС-та на разговорите между Танов и Борисов, започна разследване за виновните за изнасянето им.

Разследването по записите от телефонен разговор беше спряно през януари 2012 година. Причината е, че аудиозаписите били презаписани. Резултатите от експертизата доказваха, че част от записите са прехвърлени от един носител на друг. Според експертите презаписите са направени от оригиналния носител с диктофон. 

Втора експертиза на учени от БАН потвърди първоначалните резултати. В доклада на експертите се казва, че записите са от законно приложени специални разузнавателни средства (СРС), които са изнесени от службите. Изследването на БАН обаче не даде отговор дали съдържанието на разговорите е истинско или манипулирано. В заключението си представителите на академията са записали, че “в резултат на направения анализ не могат да потвърдят или да отрекат възможността съдържанието… да е било променяно”.

Отначало Борисов обясняваше, че разговорът е монтиран, като твърдеше, че дори не познава Мишо Бирата. В средата на миналата година обаче той призна, че разговорът е автентичен.

През юли 2013 година прокуратурата възобнови разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.11 2013 в 20:31

По-усърдно трябва че току виж не сварят за изборите ...

02.11 2013 в 18:49

Примката се затяга.

02.11 2013 в 13:55

Де, де. Сус бе кьопек! Саваш ли сакаш?
Наще мутри са добри мутри. Ваще лоши!

02.11 2013 в 12:07

По случая с Мишо Бирата дебилът Цацаров има за отправен факт един запис, монтиран в лабораториите на Трактора… Добра симбиоза! Прокуратура + Октопод = мафиотска държава. Не е случаен фактът, че срещу прокурора по делото Октопод сега се организира "лов на вещици" - Тракторът дуе мускули...
Тези трябва да бъдат изметени с оръжие в ръка, а после изправени пред съд за злоупотреба с власт. Защото играят в комбина с организираната престъпност!

02.11 2013 в 11:10

Тежко е положението. Не могат комунягите нищо да измислят....вчера поредна глупост срещу Цветанов. Вече станаха 3 малоумни дела. Цацаров трябва да го освободят по некомпетентност, то става смешно. Деца в детската градина виждат по големи престъпления от смешника Цацаров.

Сега и Мишо бирата ицпак нищо няма да направят. Повдигнали обвинение срещу Станишев за очевидна мърлящина. Ама 5 години по-късно ще се окаже, че Орешарски ги намира тия документи в някое чекмедже в премиерския кабинет, вкоето Бойко не се бил сетил да погледне.....

Такава пародия сме на държава, че нямам думи.

02.11 2013 в 10:30

Само накрая да не опрат до агент Гоце ...