Ексклузивно БСП реши: Нинова беше дотук, няма право да се кандидатира за лидер

Приятел на Орлин Гигов пред OFFNews: Намрази жените след развода, знам за още поне 3 пребити

Рени Петрова 27 юни 2024 в 10:00 4822 1

Столична дирекция на вътрешните работи

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Сградата на Столична дирекция на вътрешните работи

Доскорошен близък приятел на серийния насилник Орлин Гигов, който преди няколко дни уби украинската гражданка Силвия Киркова, разказа, че 47-годишният шофьор на МВР болница бие жени от 2014 г., като жертвите му са повече от досега известните. 

Разследване на OFFNews установи, че Гигов е нападнал поне пет жени досега - Силвия, която преби и изхвърли гола през 2023 г., а на 20 юни т. г. уби; жена, живяла преди това с мъжа, културолога Мила Пейкова, който разказа за ужаса, случил се на Бъдни Вечер 2020 г.; жена, бита в продължение на дни през 2021 г., както и друга, чиято история разказа нейната дъщеря

Пред OFFNews мъж, пожелал анонимност, разказа, че с Гигов са били приятели дълги години, като дори е спасил две от жертвите му при поредния побой. Според него бившият шофьор на МВР се е променил през 2014 г. - след като се е развел със съпругата си. "Тогава намрази жените. Гигов е мъж пред жените, но не и пред мъжете - страх го е от мъжете", казва мъжът. 

По думите му само за пет години - от 2014 г. до 2019 г. Орлин Гигов е успял да съсипе живота си. "Имаше прекрасно семейство, здраве и пари, какво повече искаше - не знам."

Той разказа подробности за живота на задържания около убийството на Силвия, които не бяха известни до този момент: месеци наред Гигов е водил скитнически начин на живот, имало е моменти, в които е спял на пейка или в хазартен пункт, не се къпел с дни, а негови приятели го съжалявали и му купували храна. 

Близкият на Гигов твърди още, че на серийния насилник не му е вървяло в хазарта, а парите, които имал, са наследство от покойния му баща, който бил началник в УБО (Управление за безопасност и охрана, което охранявало комунистическата власт). Остави му между 930 000 лв. и 950 000 лв., които Гигов успял да изхарчи за няколко години. 

Мъжът разказа, че два пъти е спасявал жертви на Гигов от хватката му и дори се е опитвал да помогне на бившия шофьор на МВР болница да спре алкохола. 

По думите му няколко месеца след развода си задържаният мъж започнал връзка с жена от Карлово, която още в началото започнал да бие. След поредния побой жената успяла да избяга. Същата съдба сполетяла още две жени - от Русе и от София. И двете станали жертва на Гигов, но успели да избягат. 

Татуировката на гърба на бившия шофьор била маскировка: "Вълкът закрива името на една от жените, с които беше и преби". 

Според нашия източник твърденията, че майката на Гигов е подавала сигнали за заплахи с убийство към нея от страна на сина ѝ, са напълно основателни, тъй като имало случай, при който чрез заплахи Гигов поискал от майка си да му изплати дяловете от общо наследство. 

Пожелалият анонимност мъж даде подробности и за случая с културолога Мила Пейкова, която първо успя да осъди Гигов условно, но Софийският градски съд отмени присъдата. По думите му свидетелят, за когото се твърди, че е получил 50 лв. от Орлин Гигов, за да изчисти кръвта на жертвата на Гигов след побоя, живее в същия квартал, където Гигов пребил Пейкова. 

Мъжът каза още, че много от приятелите на задържания не са предполагали какво всъщност става. "Пребива, заключва жертвата си и отива в хазартния пункт. Не казва какво е направил, понякога се хвали, че е ударил шамар на някоя жена. Ние няма как да знаем какво прави в дома си", казва той. 

Мъжът се надява доскорошният му приятел да бъде осъден и да понесе последствията. 

    Рени Петрова

    Рени Петрова завършва специалност "Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през 2019 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Бойко Борисов