Полицията разби арена за кучешки боеве, прибра над 30 питбула

OFFNews 29 октомври 2016 в 15:23 14726 2

Полицейската операция в северната индустриална зона на Пловдив е стартирала тази сутрин. Действията, които продължават и в момента, са предприети във връзка с информация за организиране на незаконни боеве с кучета.

Служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Пловдив извършват процесуални и следствени действия на територията на фирмена база на ул. „Георги Бенев”. В двора и прилежащо производствено хале криминалистите са открили над 30 мъжки и женски кучета от породата питбул.

Животните са на различна възраст, част от тях са майки с новородени, а по някои са забелязани сериозни наранявания.

Разкрито е помещение с професионално изградена арена за кучешки боеве, по която са установени следи от кръв. В близост била изградена ветеринарна лечебница с множество медикаменти за оказване на медицинска помощ на участниците в нерегламентираните състезания. Изяснено е, че кучетата са били тренирани за боеве от най-ранна възраст, като за целта е ползвана специално пригодена дървена пътека за бягане.

Като заподозрени за незаконната дейност с полицейска мярка до 24 часа са задържани 48-годишният собственик на фирмата и 23-годишният му син. Кучетата са иззети и настанени в приют.

Работата по документиране на случая продължава. Образувано е досъдебно производство, предстои материалите да бъдат докладвани в районната прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12030

2

Георги Любомиров

30.10 2016 в 13:35

"Баща и син в ареста, кучетата - в приюта."

Можеше и обратно да е настаняването...

29585

1

Izalina

29.10 2016 в 23:02

Сетили се. А' прегледайте и в Плевенско, че там си е традиция, чувала съм. Ако ви се работи много, де.