Quantcast

Пловдивският митрополит Николай заплашвал с убийство дядо Кирил

Вероника Шербанова Последна промяна на 30 ноември 2013 в 12:21 3390 6

Митрополит Николай. Снимка:БГНЕС
Митрополит Николай. Снимка:БГНЕС

Все повече духовници се съмняват, че Пловдивският митрополит Николай може да е посегнал на живота на Варненския митрополит Кирил. Това заяви пред bTV отец Димитър Амбарев.

Дядо Николай е избухлив, агресивен и обсебващо амбициозен. По време на църковен събор митрополит Николай налетя на бой на дядо Кирил, опита да нападне и друг духовник, който се опита да спре конфликта, разказа отец Димитър.

По думите му обаче конфликтът между двамата започнал много преди смъртта на патриарх Максим. Основната причина за разногласията между двамата била разликата във вижданията им за управлението на църквата.

Николай е обзет от манията да реформира църквата, всичко да става по неговия вкус, макар че е младши митрополит. Първият им спор беше заради това, че дядо Николай се обяви без основания за намесник в Софийската митрополия. Освен това на последния събор Кирил настояваше за единен регистър на всички налични имоти, за да бъдат държани под контрол, допълни отец Димитър.

Аз лично станах свидетел на заплаха за убийство към Кирил от страна на Николай. Владиците излизаха пред Светия синод. Тогава изведнъж Николай се обърна към Кирил и каза: “Тебе ще те убия, ще ти отровя живота, в затвора ще те вкарам”, посочи отец Димитър.

Освен това Кирил казвал, че Николай има “меки китки” заради “някои негови виждания, знаете за какво става въпрос, няма нужда да се назовава”, допълни той.

Все повече духовници смятат, че Николай има много ясен план за достигане до патриаршеския престол. На всички свободни катедри той слага свои протежета, като се надява, че това един ден ще им донесе гласовете им и така ще си осигури патриаршество. Той смята след като навърши необходимата възраст, да принуди Неофит да се оттегли, категоричен е отец Димитър Амбарев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.11 2013 в 19:23

Червени гяволи облечени в черно, в тези тежки дни вместо да са сред народа и да го подпомагат духовно единствено което правят е да се боричкат за постове за да могат да гепят повече от църковните имоти.
В тази държава има един духовник, отец Иван от Нови Хан, другите са червени търгаши на ниво мутри които се изтребват, да продължават в същият дух!!!!

30.11 2013 в 15:24

Цяла Варна ЗНАЕ, че Киро Линкълна беше УБИТ; само трима „варненци“ : - Шефката на Съдебна Медицина, Шефа на Полицията и Прокурора + двама „столичани“ (Цацаров и Неофит) НЕ знаят ; а Игнатий и Тренчев проговориха чааак когато есхумацията вече стана невъзможна, следователно : ВСИЧКИ МАЙМУНИ ВЪВ ВЛАСТТА ИМАТ ЧАРВЕНИ ЗАДНИЦИ . .

30.11 2013 в 14:11

възмутена, не е трудно като ви чете човек да разбере, че коментарът ви е пълен сбирщан от разсъждения на човек, който в паниката си опитва всичко за да доказва една напълно изгубена кауза - т.н. дядо Николай е алчен печалбар без никакъв морал. Той е разрушителен не само за християнството, което отдавна е превърнал в чист бизнес, но и за паметниците на културата, която по един или друг начин са попаднали в ръчичките му. Това, че педераст, не е кой знае каква новина за някого, нито пък учудва когото и да е било, но това, че е безпардонен и няма никакви притеснения да демонстрира безобразната си невежество, ограниченото си мислене и безкрайния ламтеж за власт е в малко в повече и на обикновените зрители на този цирк. Именно такива симпатични "божии служители" са причината Православната църква да няма практически никакъв авторитет в тази държава. Какво като едни са работили за ДС тогава, а други работят за дебеловрати бизнесмени днес, и двамата вида продават душата си на дявола... те ли да учат хората на християнство, на вяра, на каноните на православието? Като ги пишете тия работи имате ли представа какво съдържат ценностите, които проповядват. По-скоро камила ще мине през иглени уши, отколкото Николай да следва напъствията на собственият си "началник".

30.11 2013 в 13:43

Ех offnews от месеци сте ми пример за правдиво отразяване на събитията, а сега какво? Що не си направите труд да се срещнете с хората, за които преписвате лъжите на други само защото ви харесват. Това не е ли практиката на пеевските парцали това, че не сте от техния кръг достатъчно ли е да сте различни или се иска и професионализъм и морал. БПЦ по каноните и правилата си ни най-малко не е толерантна религия (колкото и да си го вярват тъй наречените християни, които не са и отваряли правилата на църквата или символа на вярата й, че да видят, че няма как да са, просто им е удобно да са уж част от някаква общност, която са свикнали да не е придирчива към състава си) и за това не е крив дядо ви Николай, че се опитва да я накара да спазва собствените си сурови правила отдавана зарязани понеже в нея светещи свещеници почти няма. Крив е на старчетата от ДС в нея и подлогите им комфортно окопали се, крив е на гейчетата вътре, крив е на всичките свикнали да си живуркат в удобство в нея. Дядо Николай е нетолерантен и ревнив към правилата по начин, който отблъсква хората, аз не съм му фен, не се смятам и за християнка, защото вярата ми противоречи на каноните на православието, но уважавам тази религия, познавам я и поне имам очи да разпозная, че дядо ви Николай е един от малкото чисти хора в нея. Точно в него ли припознахте "кръстник" и убиец, че разпространявате лъжите на всякакви подлоги. Жалко за вас. Мързела и слепотата подхлъзват всеки който се главозамае нали, жалко че и вас.

30.11 2013 в 12:57

бпц е овладяна много отдавна. и не от колоната, а от самите колонизатори.
бог да ги прости.амин.

30.11 2013 в 12:48

...само дето никой все още не говори на достатъчно висок глас, че Николай / а също и Борис/ са протежетата на петата колона на "червената напаст" за овладяване на БПЦ....