НЗОК решава за актуализация на бюджета утре

OFFNews 07 юли 2014 в 17:54 3065 1

Предложение за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде обсъдено утре сутринта на заседанието на Надзорния съвет на фонда.

Ако бъде одобрено, Министерството на здравеопазването ще бъде задължено да го внесе в Министерски съвет незабавно и така то има шанс да се класира за редовното правителствено заседание в сряда, съобщи "Дневник".

От пресцентъра на здравното министерство потвърдиха, че още преди седмица от Надзора на касата е получено настояване за актуализация, което е получило одобрението на министъра и е върнато обратно за финанлно гласуване в надзора.

От НЗОК също потвърдиха, че в дневния ред на редовното заседание на Надзорния съвет утре сутринта, което ще започне с половин час по-късно от обичайния си час, е записано, че ще се гледа предложение за утвърждаване на стойности на дейностите за болнична медицинска помощ.

Междувременно ръководството на Българския лекарски съюз (БЛС) се срещна с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, от когото взе писмено уверение, че партията ще осигури кворум в пленарната зала, ако в дневния ред бъде включена актуализация на бюджета на НЗОК.

Ако не бъде увеличен бюджетът на здравната каса с поне 200 млн. лв., парите за разплащане с болниците ще свършат през септември, твърдят синдикатите. Недостигът в бюджета на НЗОК е над 300 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!