Quantcast

Нивата на реките в страната продължават да се покачват

ОFFNews Последна промяна на 06 август 2014 в 18:25 1491 2

Арда

На 7 и 8 август ще продължи повишението на реките почти в цялата страна, предупреди Министерството на околната среда и водите. Причината са очакваните валежи и гръмотевици в страната, съобщи bTV.

По-интензивни ще са валежите в западната и централната част на страната. Очакваните количества са между 10 и 15 л/кв.м, а на места, главно в Северозападна България - до 25-35 л/кв.м.

Повишения на речните нива се очакват в по-голямата част от страната, като по-съществено ще е повишението в басейна на река Струма, поречието на Места, реките Огоста, Вит, Осъм и Искър, долните течения на реките Арчар, Скомля, Лом, Цибрица.

Вероятни са значителни повишения във водосборите на Нишава, Ерма, Тополовец, Войнишка, Арчар, Скомля, Лом,Огоста, Русенски Лом, Добруджанските реки, по горното течение на река Марица (река Чепеларска и горното течение на река Въча), реките Места, горното течение на Струма и притоците й Конска, Светля, Треклянска, Соволянска Бистрица, Новоселска, Елешница, Благоевградска Бистрица.

Заради интензивни валежи на места и поради повишената почвена влага има вероятност от рязко повишение на речните нива и внезапни наводнения. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2014 в 02:05

Бегай да разбираш от боинги, мечешко изпражнение.
Всяка река си има свое ниво, ако вярваме на учебника по география за трети клас.
Айде се омитай от тука с бездънната си глупост.

06.08 2014 в 19:48

Какви ниви бе пичове и пи... от OFFNews?

Правилното би било НИВОТО на реките...

Почва да става твърде тъпо тука от всички страни. Само серящи тролове, неграмотни текстове, Йончев, Йончеееев, земи се в ръце бе човек.