Жълт код в 6 области в сряда, чакат се нови дъждове

ОFFNews 05 август 2014 в 13:35 2950 0

Жълт код е обявен за утре, 6-и август, за шест области в страната. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен и София-област заради очаквани проливни дъждове и гръмотевици.

Метеоролозите от БАН прогнозират, че дъждовете в тези райони ще са между 10 и 20 л/кв.м, а не места ще достигнат до 35-40 л/кв.м.

Ще се развиват гръмотевични бури, с временно усилване на вятъра. Ще има и градушки. Предупреждението за София-област се отнася най-вече за старопланинските райони.

Утре на много места в Западна и Централна, а по-късно през деня и в отделни райони на Източна България, ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. 

В четвъртък на много места в Западна и Централна България също ще има краткотрайни, а в отделни райони - интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури. Очакваните количества са между 10 и 15 л/кв.м, на изолирани места и до 20-30 л/кв.м.

Жълтият код означава, че времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да работите на открито. Съветват се гражданите да следят прогнозите за времето и да не поемат излишен риск. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови