Quantcast

Отнесени мостове и наводнения в София, Пловдив, Враца и Монтана заради дъжда

ОFFNews Последна промяна на 31 юли 2014 в 20:13 7269 4

Срутеният мост в село Първенец.

Снимка Пловдивски новини

Срутеният мост в село Първенец.

Заради обилните валежи из страната в Пловдив, Враца, София и Монтана са се появили множество проблеми, информират от МВР. 

Вследствие на интензивните валежи в Пловдивска област е пропаднал мост в село Първенец. Водите на реката в село Храбрино също са залели мостово съоръжение. В село Марково реката е излязла от коритото си. Към момента общо седем екипа РСПБЗН - Пловдив работят на място.

Паднали дървета на пътя за селата Извор и Дедево и към хижа „Равнища“ биват разчиствани от спасителни екипи и пожарникари. Отводняват се избени помещения в Куклен и селата Белащица и Брани поле.

Спасителни екипи на РСПБЗН – Враца са помогнали за изтеглянето на четири автомобила от двата подлеза в областния град.

Водите на река Лева в района на село Бели Извор са излезли от коритото си, в резултат на което са наводнени къщи. Евакуирани са две деца, организирано е извозването на човек на хемодиализа.

Към момента е спряно движението по ж.п. линията Враца – Криводол, тъй като част от траверсите са отнесени. Работи се по изтеглянето на закъсали автомобили в село Горно Пещене. Има залети къщи и дворове в Криводол, след като реката е преляла. Шест пожарникарски екипа помагат на пострадалите.

В Монтанска област екипите са се отзовали на 29 сигнала за закъсали автомобили и наводнение помещения.

На бул. "Цариградско шосе" при „Алея Яворов“ в София са паднали жици на тролейната мрежа, работи се по въпроса за премахване на проблема.

Предвид обявения код жълто в София и областите Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник и София продължава поддържането на повишена готовност на териториалните структури на ГДПБЗН. Създадена е организация за следене на нивото на реките Искър, Огоста, Тимок, Арчар, Лом, Струма и Марица.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.08 2014 в 05:11

Ако криминализират замърсяването на реките. Примерно формулират го като "опит за убийство на повече от 2 лица" и го накажат с 10 години безвъзмездна работа в тухларната, урановите мини или оловните мини, ще има добър ефект.

01.08 2014 в 01:34

Дванайстата планета е наблизо.

31.07 2014 в 21:10

...едни реват... други правят кинти - без да си мръднат пръста... и като се издавят хора... абе...

31.07 2014 в 20:50

Пътищата са ни реки, а реките бунища.
И после рИвеме, че имало 'природно бедствие', а иначе години наред си изхвърляме боклуците в деретата.
Та така: всеки дъжд ще бъде 'бедствие'.