На живо: Пресконференция на учители и родители от НГДЕК

OFFNews 16 март 2015 в 12:01 3935 14

Преподаватели и членове на училищното настоятелство при НГДЕК "Константин Кирил Философ" ще дадат съвместна пресконференция за бъдещето на елитната гимназия.

Темите, засегнати на пресконференцията, ще бъдат учителските оставки и бъдещите действия на учители и родители от НГДЕК.

През последните месеци ситуацията около Класическата гимназия се изостри, след като стана ясно, че учениците ще трябва да се преместят в средата на учебната година в старата сграда на училището в "Модерно предградие".

Поради забавяне на завършването на ремонта на сградата в „Модерно предградие“, учебният процес започна в 13-о училище, което се намира до Женския пазар.

След края на ремонта пък част от учителите и родителите настояха НГДЕК да остане в центъра на София, а други поискаха занятията да започнат по-скоро в сградата на ул. „Баба“.

Министерството на културата, под чиято шапка е гимназията, настоя НГДЕК да се върне в ремонтираната с европари сграда в „Модерно предградие“. Тогава родителите обаче обявиха, че сградата не е ремонтирана качествено, а в сградата са намерени и следи от азбест.

След една от срещите в Министерството на културата - с цел да се вземе окончателно решение, преподавателят от НГДЕК Бойко Атанасов почина.

Междувременно стана ясно, че сградата на 13-о училище ще остане филиал на елитната гимназия и там ще учат част от учениците.

Пресконференцията е с начален час 12:00 и можете да я проследите на живо ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!