На живо: Пресконференция на учители и родители от НГДЕК

Последна промяна на 16 март 2015 в 12:01 2836 14

Преподаватели и членове на училищното настоятелство при НГДЕК "Константин Кирил Философ" ще дадат съвместна пресконференция за бъдещето на елитната гимназия.

Темите, засегнати на пресконференцията, ще бъдат учителските оставки и бъдещите действия на учители и родители от НГДЕК.

През последните месеци ситуацията около Класическата гимназия се изостри, след като стана ясно, че учениците ще трябва да се преместят в средата на учебната година в старата сграда на училището в "Модерно предградие".

Поради забавяне на завършването на ремонта на сградата в „Модерно предградие“, учебният процес започна в 13-о училище, което се намира до Женския пазар.

След края на ремонта пък част от учителите и родителите настояха НГДЕК да остане в центъра на София, а други поискаха занятията да започнат по-скоро в сградата на ул. „Баба“.

Министерството на културата, под чиято шапка е гимназията, настоя НГДЕК да се върне в ремонтираната с европари сграда в „Модерно предградие“. Тогава родителите обаче обявиха, че сградата не е ремонтирана качествено, а в сградата са намерени и следи от азбест.

След една от срещите в Министерството на културата - с цел да се вземе окончателно решение, преподавателят от НГДЕК Бойко Атанасов почина.

Междувременно стана ясно, че сградата на 13-о училище ще остане филиал на елитната гимназия и там ще учат част от учениците.

Пресконференцията е с начален час 12:00 и можете да я проследите на живо ТУК.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.03 2015 в 17:56

Подписките ли ще си мерим ?
http://www.peticiq.com/-daspasim_doma_na_ngdek

19.03 2015 в 15:58

Петиция "Вървете си, министър Рашидов, ние избираме НГДЕК!"
Петицията е достъпна за подпис на адрес http://www.peticiq.com/112070

17.03 2015 в 16:44

Последният коментар е вече тоталното падение, съответстващо на цялата драма!!! Мислех, че ще има реакция от offnews, но не...

17.03 2015 в 14:52

До: Репуц, всуе се мориш!

Ти си едно жалко недоразумение на природата! Ако си О.Й., всичко е ясно. Ако не си, значи си някаква жалка мокра мишка, която не смее да застане с името си и с лицето си, а псува анонимно. Гнус!
Репуц не би си губила времето с такива анонимни недоучили нищожества като теб! Пфу!

17.03 2015 в 12:02

Репуц не смее да пише открито и е ВИНАГИ анонимно, страхливо!
Затова пък стилът й на писане е ЯВЕН. Тук е виден като "Тирани, всуе се морите".
Репуц, колкото и да сплетничиш, да клеветиш за азбест и "лош" ремонт, ВСУЕ се мориш!

16.03 2015 в 18:30

Много жлъч, много злоба и неудовлетворение лъха от някои коментари. Нормално е, има хора, които не признават поражението си. Техният "партайгеносе", зодия Телец, е същият - умри, но не отстъпвай, каквото и да ти говорят!
Разбирам ви, скъпи опечалени, но не мога да ви съчувствам. Векът, за сведение, е 21-ви и всякакви фолклорни отклонения от типа на "Заблеяло ми агънце" са отдавна отминал спомен. Днешните деца заслужават по-добра съдба. Съдба, която определено не е свързана с крайните квартали. Нищо лично срещу живеещите в тях, но не принуждавайте и други хора да се навъртат около вас единствено и само за да помпат самочувствието ви на столичани. Не е това начинът!

16.03 2015 в 16:51

Васик,
мога да отговоря на последния въпрос. Познавам дете от 8-ми клас, което цяла седмица не стъпи в училището и няма нито едно отсъствие. Майка му е от групата "антиБаба".

16.03 2015 в 16:42

Провалирата се във всичко Репуц НЯМА ПРАВО ДА РАЗПАЛВА "протест", защото вече няма ученик в гимназията и не е никаква там! Измисли ЛЪЖАТА за асбестта,както и сплетнт, клевети, клюки. На моя коментар във фейса-тя веднага ме блокира. Не приема други, освен тъпите си 2-3 клакьори, които я хвалят!

16.03 2015 в 16:39

И аз съм от родителите на децата, които искат да се върнат на ул."Баба". Тази г-жа Репуц да си върне дипломата за юрист. беше раздала на приближените ученици декларации, които да бъдат подписани от родителите. Декларациите съдържаха лични данни, нещо което е недопустимо. И да попитам- учителите не са ли на трудови договори? За какви оставки става на въпрос? Те могат да подадат заявление за напускане с предизвестие - за тях важи кодекса на труда и при едно такова напускане ще изгубят годините трудов стаж. Това с оставките е само шантаж. Министерството няма ли кадърни юристи и да ги постави на мястото им - и г-жа Репуц и г-жа директорката. На какво правно основание, изпълняващата длъжността директор заема все още този пост? Три пъти се обаждам в инспектората да питам -Кога децата ще тръгнат на училище - все едно къде? и те ми отговарят, че не е тяхна работа, а на Министерство на културата?? Крайно време е децата да тръгнат на училище, на който не му харесва да си ходи! Да спрат да настройват децата едни срещу други и да спрат с толерирането на приближените и подкрепящите директорката ученици!