Боил Банов: НГДЕК трябва да остане няколко години в "Модерно предградие"

OFFNews Последна промяна на 09 март 2015 в 09:43 3849 17

Снимка БГНЕС/Архив

Боил Банов

Националната гимназия за древни езици и култура (НГДЕК) трябва да остане няколко години в ремонтираната с европейски средства сграда - на ул. "Баба" в ж.к. "Модерно предградие", за да не изгубим 2 млн. лв.

Това обяви пред Нова телевизия Боил Банов, зам.-министър на културата.

"Това са парите за 2-3 месеца на българските артисти, целият бюджет на българските музеи за година. Културата, в рамките на парите, които има, едва издържа", ожали се Банов.

Той призна, че над 30 учители са депозирали оставки при директора. Министърът на културата Вежди Рашидов щял да се срещне тази седмица с тях.

"Ние имаме начин с времето да ги върнем в центъра, ние съзнаваме, че логиката е тази гимназия да е в културния център, но връщането им в момента означава директна загуба на 2 млн. лв", коментара зам.-министърът.

Заради проблема със сградата и смъртта на техен колега - учителят по немски Бойко Атанасов, миналата седмица 37 учители от НГДЕК депозираха при директора оставките си.

Преподавателите са заплашили, че ще сезират Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) за злоупотреба и кражби при ремонта за над 2 милиона лв. на сградата на НГДЕК на ул. "Баба" в ж.к. "Модерно предградие", заради който започнаха дрязгите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.03 2015 в 23:29

Моето самочувствие може и да е селяндурско , но Вашето " Полковник "очевидно съвсем липсва. Горкичкият Вие .
Времето на Висшите Военни служители отдаааавна отмина ......

10.03 2015 в 23:49

ОЩЕ ЛИ ТЕЗИ ЗАСРАНЦИ НЕ СА ПРЕМЕСТЕНИ В БОЙЧИНОВЦИ??? КАКВО ЧАКАТЕ БЕ, АЛОО МИНИСТЕРСТВОТО!

"настояща майка /от викащите/" АКО НЕ СИ СЕЛСКО ПАРВЕНЮ ВЗЕМИ ТА СИ ЗАПИШИ ДЕТЕТО В НОРМАЛНО, ЕЛИТНО УЧИЛИЩЕ. ОТ ГИМНАЗИЯТА ЗА ДРЕВНИЯ ЗАНАЯТ ИЗЛИЗАТ ПРАКТИКУВАЩИ НАЙ ДРЕВНИЯ ЗАНАЯТ!

Що за селяндурско самочувствие да смяташ, докторице, че този инкубатор, люпилня за келеши,доносници и селски парвенюта дава добро образование и култура.

09.03 2015 в 22:07

Колкото и да не му се ще на нашето общество /представено от някой от изказалите се по- горе / това училище съществува и се надявам да продължи да съществува. Нивото на образОвание е доста добро и далеч по-високо от кварталните училища и бивши техникуми в които учите Вие и вашите деца. Жалко е за държавата , че не може да намери нормална сграда, в която да помести НГДЕК. Очевидно възпитаниците на тази гимназия не са необходими на обществото. За българите винаги съществува един/ствен / изход- Терминал 2.

PS. Надявам се българският да ми е добър. Все пак съм обикновен български лекар, а не филолоог!!

09.03 2015 в 15:30

http://www.nenovinite.com/ne/kultura/6809/- eто тук са ви казали тъжната истина под формата на майтап.Реномето сами си го сринаха ,та вече всички им се подиграват на псевдо инетелектуалците...

09.03 2015 в 15:03

И на мен ми писна от тези в интерес на истината, за какви се мисля, че цялата държава да изнудват. Направили са им ново училище да отиват там! С какво тези са по-различни от някое квартално или селско училище че искат някакво специално отношение????

09.03 2015 в 14:38

Много хунвейбин тука коментира, много нещо. Може да искат и булдозерите - да събарят, както в Ирак

09.03 2015 в 14:28

bivsh klasik,
Написах "Закрийте тази псевдо елитна гимназия, люпилня на сноби и еснафи", демек учениците.
За Папазова- нищо.
А за Репуц и Тончева, че са от село и да си определят в техните села кое къде да е!Не знам дали са сноби или еснафи.
Явно ти знаеш.
Категорично ми писна да ни занимават с това псевдо елитно школо, рожба на комплексите на Л.Живкова и онова недоразумение Фол.
Нищо лично!

09.03 2015 в 14:23

Сезирани са всички от днес , :))) сега да видим как Рашидов ще се оправдае . Или може би ще се скрие или сега и той ще си вземе болничен??? Нека сега , да видим къде ще е кликата на Орлин Йорданов/ташака на Янка Такева / . Измислени герой....
Не всичко се случва с връзки и доносничество , "Господа ", дръжте се здраво , БУРЯ се задава , кораба се клати . Никой няма право , да слага мръсната си ЛАПА върху БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ , и ДЕЦАТА НИ !!! Особенно някакви психично болни , недоразвити мозъци !!!!!

09.03 2015 в 14:08

"Случайно прочетох",
май не правите разлика между сноби и еснафи, както и между Тончева и Папазова. А тя е доста съществена. В това уравнение Тончева е свързана със снобите, а Папазова - с еснафите. Първата двойка (Гергина Точнева и "снобите") беше и сега е полезна за обществото, макар и да дразни много хора. За Репуц - нищо. И щом четете "случайно", защо се изказвате така категорично?!

09.03 2015 в 14:03

Вместо да направят нещо добро за Гимназията накрая всички участващи в този грозен и позорен скандал за оставането на пазара или не, ще постигнат това, че ще настроят цялото общество срещу НГДЕК, в това число и възпитаниците на Гимназията. Това е непростимо, скъпи наши учители!