Quantcast

МЗ: Подправен е часът на пристигане на линейката при починалата фотографка

OFFNews Последна промяна на 29 май 2014 в 15:27 8359 21

Елизабет Димитрова

Часовете на тръгване и на пристигане на линейката, която е отговорила на сигнала за починалата фотографка Елизабет Димитрова, са били подправени. Това заяви пред БНР директорът на Агенция „Медицински одит“ д-р Симеон Василев.

Фотографката почина в понеделник, като според близките й повиканата линейка дошла след 55 минути. Справка на Министерството на здравеопазването показа, че между приемането на сигнала и пристигането на линейката на адреса са минали 19 минути.

Здравният министър Таня Андреева нареди проверка по случая.

Освен подправените часове, Агенция „Медицински одит“ е установила и редица други нарушения, сред които липсата на екипировка, което означава, че екипът не е бил добре организиран, обясни д-р Василев.

По думите му екипът не е действал професионално при пристигането си, тъй като не са извършени всички действия за установяване на смъртта на жената. Не са направени реанимационни действия, а само е установена настъпила смърт, посочи той.

Заради случая с починалата фотографка здравното министерство предложи за уволнение директора на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Георги Гелев и неговия заместник д-р Ангел Ангелов.

Една от причините за поисканата оставка на директора на Центъра за спешна медицинска помощ в София д-р Георги Гелев е и липсата на кадрова обезпеченост, коментира директора на „Медицински одит“.

Д-р Ангел Ангелов обясни по повод случая с починалата фотографка, че линейката е пристигнала за 19 минути, а забавянето от около 8-9 минути е заради липсата на свободен екип в момента на приемането на сигнала.

След предложението за уволнение на ръководството на Центъра за спешна медицинска помощ в София над 100 медици подадоха оставки и излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.06 2014 в 20:01

От мнението на ТРИТЕ ХИКСА разбирам, че сам той не е роден от майка, защото не разбирам как ТОЙ не разбира позицията ми...
В моя проблем не става въпрос за пари, заплати, осигуровки и облагодетелстване... става въпрос за МАЙКА ми...
Оная същата, която ме е изгледала, на която държа, на която не й се налага да умре заради някакви си стачки... та дори и те да са на най-уважаваната от мен ( напоследък - не съвсем ) професия.
Може би когато види някога родител да му се влачи в краката стенещ от болка нещата ще придобият значението, което аз съм изпитал на гърба си...
Не може да се нарича нетрезвомислещ човек с ясно изявена гражданска позиция.
Не може да бъде наречен ПРОФЕСИОНАЛИСТ и човек чиято главна цел е да завърши, за да спасява МАЙКИТЕ по чужбина за пари, а когато тук му се наложи да размахва плакат с "Оставка... ( на еди кой си )" и аз да оправдавам постъпките му...
На кантара ако те сложа господене ХХХ с мой човек та дори и да не е рода... ти тежиш грам, а той тон... ето това когато разбереш ще си достоен лекар или хомеопат или анестезиолог или какъвто там си...
Преди това си просто мухльото когото ще трябва ( макар и ) с ръжен да карам да работи...

30.05 2014 в 15:19

А "медицински одит" няма ли да посочи лайното, подправило часа?

30.05 2014 в 03:06

Sniko единствената грешка на собствената ти майка е, че не е накарала собствения ти татко да сложи презерватив и да спести на света леке като тебе.

29.05 2014 в 21:48

Eто как още веднъж ме наричат ненормален само, защото пежелах ДА БЪДЕ собствената ми майка напук на вашите измислени каузи!
И не знам дали ако аз не разбирам каузата ви, как вие не можете да разберете моята?
Ще ми се да видя как Бихте реагирали ако на мястото на моята беше Вашата...
Тук борбата не е за пара, а за живот... равенство между двете може да сложи само онзи които не е бил на границата между "Тук и Сега" и "Мир Вам"...
Усещам се... жегнах ти докторската чест giotwer( ако такова нещо съществува ), но продължава да не ми пука докторе... ако ти се наложи някога да лекуваш нечия майка не забравяй че докато ти си си тренирал ума да учиш друг е помпал мускули или поне до там е превъртял да ти свети маслото само, защото с непукизма си убиваш хора!
И ако въобще оставим настрана всичко казано до тук то ти дори и с моята провокация от елементарен срам би следвало да си мълчиш...
Доктори ли? Вашта мама!
Надменни, гадни лицемери и нищо повече над това!
Предпочитам да няма ни един такъв отколкото живота ми да е разменна единица за разните им там ултиматуми!!!
А докато съм жив и здрав всичкото за което сте пили ще ми плащате рестото... не тук, не сега... на живо и бакшиш ше ми давате... а сега си лаи... колкото щеш... едно ще знаеш... твоите истини си ги казал СЛЕД моите... майсторе...

29.05 2014 в 21:41

Министърът на здравеопазването би трябвало да си подаде оставката след този случай! Интересно е как не й е неудобно, а изцяло прехвърля вината само на шефа на Бърза помощ - този човек има шефове и хора, които да го проверяват - къде са били досега?!!! Как изведнъж сам стана виновен за всичко!!!Ако има вина, да го уволнят, но министърката също да си отива!!! Това е и неин провал!!! Рибата се вмирисва от главата, така че щраусите, ако обичат, да си покажат главите от пясъка и да си поемат отговорността за жалката картинана на здравеопазването в България в момента!!!Г-жо Министър, това е поредния случай - провалихте се, отивайте си!!! Така и така ще сдадете този пост един ден, не е ли по-добре да Ви запомнят с нещо достойно, като да си подадете оставката например?

29.05 2014 в 21:17

Ех,дегенерат,пък не можеш да ми паднеш за видиш как бие анестезиолог,но такива като тебе поради безпричинната празноглавщина и кретенизъм са устойчиви като хлебарки и по тази причина са неизтребими.

29.05 2014 в 20:34

Въпрос на интерпретация е всичкото което ни се случва.
Фотографката почина, майка ми не... само, защото бях готов да скачам по главите на хората НЕготови да я спасят...
Морала им не позволи да извикат полиция,за да ме усмири... бях прав, знаеха го и щяха да се изложат ако намесят още хора...
Само в такива случаи ли се сещате що за ЧУДО е хипократовата клетва.
Единственото което амбицира лекуващия лекар на моята роднина бяха шамарите ми или по-скоро склонността да ги използвам...
И всичкото това е за да им посоча с пръст в какво са се клели когато са давали Хипократова клетва!!!

29.05 2014 в 20:10

Ето такива като Пилето с кеф бих седял пред тях да ги гледам как се давят в лайна и повръщано. Затова и не ставам за лекар де, щото въпреки цялата неблагодарност, злоба и идиотщина на българския говедарски селяндур, им помагат и им търпят простотията!

29.05 2014 в 20:07

giotwer, ай стига мрънкахте и се оправдавахте, бе!
Убихте жената и пак друг ви е виновен!

Срам нямате, спирачка нямате!

Ако ти е малка заплатата - махаш се.
Ако не си се махнал - значи ти е добре заплатата.
Ако си подписал трудов договор и работиш - ВЪРШИШ СИ РАБОТАТА.
Да седиш като пукел и да ти умират хора пред oчите, а ти да се скатаваш, да замазваш часовете на тръгване, да си търсиш извинение - ами не, за затвора си!
Много, много се моля този път някой "лекар" да изгние в затвора за тъпотията и безхаберието си.
Никой няма да върне хубавата жена.
Но този тюфлек в престилка, който я е убил с мързела и тъпотията си, трябва да изгние в затвора. Точно да гние!

29.05 2014 в 19:43

giotwer хващай багажите и заминавай на Запад приятелю! Тоя лайнян народ никога няма да оцени това, което правиш... Ето сега някаква жена умряла, цяла седмица медиите ръсят лайна върху лекарите. Когато миналата година пребиха колегата ти като куче, писаха 2 статии на кръст и толкова!