Младежкият театър посвещава спектакъла "Страхотни момчета" на студентите

Александра Маркарян 30 октомври 2013 в 12:24 1550 0

Младежкият театър
Младежкият театър

 

Младежкият театър "Н. Бинев" продължава да засвидетелства подкрепата и солидарността си със студентите, които окупират аудитории и университети в знак на протест срещу липсата на морал в политиката и с искане за оставки.

Актьорите посвещават спектакъла "Страхотни момчета", който ще се играе тази вечер, на студентите.

След представлението те ще прочетат следната декларация:

"Посвещаваме този спектакъл на всички будни студенти, които протестират, които решиха и дръзнаха да покажат своето несъгласие и непримиримост към случващото се в държавата и категорично да заявят своята гражданска позиция. 

Присъединяваме се към тях и техните искания, обявявайки се срещу беззаконието и липсата на политически морал. 

Солидарни сме с формите на протест на студентите, заставаме зад будната съвест на младите, защото те са нашата публика и нашето вдъхновение. Наша мисия е да ги подкрепяме. Те са нашето бъдеще и пример за непримиримост, за смелост пред заплахите от висшестоящи, за дързост и вяра. 

Театърът е създаден преди хиляди години като творческа форма за гражданско възпитание и морален коректив. Днес ние правим театър по същите причини и не можем да търпим подмяната и заличаването на ценностите, както и неправдите в обществото. 

Затова нашата форма на протест и солидарност ще бъде чрез изкуството, което правим.

Благодарим ви, че бяхте наша публика тази вечер!"

Съюзът на артистите в България също обяви, че подкрепя окупиращите студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, НБУ и всички останали надигнали се на бунт университети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови