Месец след скандалите: трима ключови служители напускат СУ

Александра Маркарян 21 август 2017 в 15:26 9321 0

Месец след скандалите заради нередности във финансово управление в Софийския университет трима служители на високи постове се разделят с Университета, научи OFFNews.

Главният мениджър Женина Жилева си отива само година и половина след избирането ѝ. Напускат и главният счетоводител Адриан Маринчев, и директорът на поделение "Социално-битово обслужване" Георги Георгиев.

Георгиев вече не е в СУ, предизвестията на Жилева и Маринчев текат.

От Софийския университет потвърдиха за OFFNews, че Георгиев е напуснал, а Маринчев и Жилева са подали заявления за напускане, като подчертаха, че и тримата си отиват по лични причини.

В същото време през последния месец лошите новини за СУ идват една след друга. След като битката на студентите в Академичния съвет за прозрачно управление на финансите доведе до осветяване на допълнителни плащания в Университета, полицията и Агенцията за държавна финансова инспекция започнаха поверки. 10-ина дни по-късно Сметната палата потвърди, че има сериозни нарушения и отказа да завери годишния финансов отчет на Алма матер за 2016 година. Ръководството на СУ беше принудено да признае "редица слабости" в счетоводната си политика. Историята продължи да се разплита - оказа се, че големите пари по някои проекти са запазени за "избрани", а реално работилите по тях получават дребни суми.

Дали напускащите служители си отиват, за да предпазят себе си от ставащото, те самите са допуснали нарушения или наистина се разделят със СУ "по лични причини" вероятно тепърва ще разберем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!