Нова вълна от важни служители напуска Софийския университет

Александра Маркарян 05 октомври 2017 в 11:34 11320 2

Още важни за Софийския университет служители си отиват от Ректората, показа проверка на OFFNews.

След напускането на главния мениджър Женина Жилева, главния счетоводител Адриан Маринчев и директора на поделение "Социално-битово обслужване" Георги Георгиев заради скандала с разпределените над основните заплати 19.5 млн. лева за 2016 година и липсата на яснота за критериите по големи пера, си отиват още хора. След публичното оповестяване на данните от OFFNews за допълнителните плащания и за начина, по който са били раздадени парите по европейския проект "Студентски стипендии", започнаха проверки, включително от МОН и Прокуратурата.

Следващите напуснали са от счетоводството и отдела за обществените поръчки на СУ. Зам.-главният счетоводител Иванка Петкова вече не работи в Университета, двама юрисконсулти от отдел "Обществени поръчки" - също, споделят техни колеги. Отишлите си юрисконсулти са Ирена Георгиева и Василка Петкова. "Обществени поръчки" има и нов началник - Петър Станулов, става ясно също от сайта.

Вчера имената им бяха заличени от сайта на Софийския университет, а в отговор на запитването ни от отдела за връзки с обществеността заявиха, след съгласуване с ректора Анастас Герджиков: "Всеки работен ден ректорът подписва заповедите за освобождаването на двама-трима души. Индивидуални случаи няма да коментираме". Не получихме отговор на въпроса откога има толкова сериозно текучество (това са между 60 и 90 човека на месец).

По наша информация реално напусналите през последния месец са много повече от тримата цитирани. От СУ обаче отказват да я потвърдят или отрекат. Служители и преподаватели обаче са притеснени, защото масовите напускания и отказите на служители, чиито предизвестия текат, да подписват документи, силно затрудняват функционирането на Университета, включително работата по проекти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7987

3

Мунчо Мунчев

16.10 2017 в 11:23

Спокойноо. Служители има достатъчно. Последният ще дръпне шалтера.

15414

2

Hihi1981

06.10 2017 в 10:32

А защо напускат?Това ни навежда на мисълта,че май не е много чиста работата в СУ!