Quantcast

Лекарите на протест в 12 ч днес

ОFFNews Последна промяна на 11 юли 2014 в 08:52 1912 2

Председателят на здравната комисия в НС д-р Нигяр Джафер
Председателят на здравната комисия в НС д-р Нигяр Джафер

Болничните лекари ще излязат на предупредителен протест в 12 часа настоявайки за бърза актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов посочи, че ако утре, 12 юли, не бъде внесено предложение за актуализация на бюджета на НЗОК.

Райчинов добави, че лекарите ще дадат отсрочка на политиците до вторник, а след това ще предприемат ефективен протест, ще спрат работа и ще излязат пред болниците.

По-рано тази седмица БЛС, НЗОК и депутатите се споразумяха за актуализация на бюджета на касата с минимум 250 млн. лв. Сумата беше обявена след среща на лекарите и Надзора на касата с мандатоносителя БСП. 

Най-трудна е сега задачата на финансовия министър Петър Чобанов да намери тези пари и да подготви максимално бързо предложението за актуализация на бюджета, призна тогава зам. председателят на НС Мая Манолова.

Пред Нова телевизия днес председателят на здравната комисия в парламента д-р Нигяр Джафер изрази надежда, че актуализация на бюджета на НЗОК ще има. "Но трябва да си дадем сметка, че и следващата година ще има такъв проблем, ако продължаваме по този начин. Системата е създадена така, че генерира дефицит", посочи тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.07 2014 в 10:43

Хайде сега, свиквайте.
В близко време повечето доктори в България ще носят имена като моето.
Няма дпс, няма бсп.

Времето е наше!

11.07 2014 в 10:38

Докато председателят на здравната комисия в НС се казва Нигяр Джафер, дотогава няма да имаме здравеопазване. Вън ДПС от политиката!!!