Херо Мустафа се самоизолира заради контакт със заразен с COVID-19

OFFNews 27 октомври 2020 в 13:41 2009 2

Американският посланик у нас Херо Мустафа се самоизолира заради контакт със заразен, съобщи самата тя във видеообръщение, публикувано на Фейсбук страницата на посолството на САЩ. 

"Здравейте. Аз спазвам правилата. И сега съм в изолация след контакт с COVID-19. Радвам се, че намалих риска от инфекция, като носех маска и ще продължа да я нося. Благодаря отново на българските здравни работници за усилията, които полагате в този труден момент. Заедно ще се справим", заяви Мустафа. 

Миналия петък Херо Мустафа присъства на срещата на премиера Бойко Борисов със заместник-държавния секретар по икономическия растеж, енергетика и околна среда на Държавния департамент на САЩ Кийт Крак. На срещата бяха коментирани въпроси от стратегическото партньорство като задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество и засилване на двустранните отношения в областта на сигурността на безжичните съобщителни мрежи от пето поколение (5G). 

Малко по-късно в петък РЗИ София наложи карантина на всички близки контактни лица на зам.-министър Николай Нанков, който е с установен COVID-19. Сред контактните лица бяха премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова, финансовият министър Кирил Ананиев и земеделският министър Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Премиерът Борисов написа, че има отрицателен PCR тест от сутринта в петък, когато му е направен тест преди срещата му с делегацията от САЩ.

В събота карантината на министър-председателят и на пресаташето му Севделина Арнаудова бе свалена, а причината за това била работата им

В неделя Борисов обяви във фейсбук, че е заразен с коронавирус и е на домашно лечение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3118

2

fishcake

27.10 2020 в 19:49

Орангутанът пак я е намачкал като плюшено мече.

1894

1

Sashkavas

27.10 2020 в 14:06

Жената има отговорност за разлика от чичлемето което са държи като селски гаден. Гнусно и дълбоко морално комроментирано същество