Бойко Борисов е с коронавирус, но продължава да ръководи (допълнена)

OFFNews 25 октомври 2020 в 15:35 15169 33

Снимка БТА

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!".

Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук профила си. 

Kъм момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера, уточниха от правителствената информационна служба.

Теменужка Петкова, Росен Желязков, Георг Георгиев, Костадин Ангелов, Ангел Кунчев, Деница Желева и Севделина Арнаудова също са били контактни на Борисов, РЗИ ги слага под карантина.

В петък стана ясно, че зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков е с установен COVID-19. РЗИ София наложи карантина на всички негови близки контактни лица. Сред контактните лица са премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова, финансовият министър Кирил Ананиев и земеделският министър Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ.

Ден по-късно Столичната регионална здравна инспекция обяви, че отменя карантината на министър-председателя Бойко Борисов и Севделина Арнаудова след два отрицателни PCR теста, направени в два последователни дни.

По-рано днес началникът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев обясни, че държавният глава Румен Радев, и министър-председателят Бойко Борисов са изпълнили разпоредбите на РЗИ за карантиниране, след контакт със заразен с коронавирус човек. “Ние не декарантинираме хора на случаен принцип. Заложено е в нормативен документ, че лица, които работят като лекари, санитари, медицински сестри, хора на първа линия, учители и хора, чиято обществена работа е крайно необходима, за да продължи процесът на работа, в която и да е форма, ги декарантинираме", обясни д-р Данчо Пенчев.

Румен Радев беше поставен под карантина като контактен с диагностицирания с COVID-19 командир на ВВС ген.-майор Димитър Петров, но след това карантината му бе свалена. Преди това Радев отиде в Естония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

33

Sashkavas

30.10 2020 в 19:48

Руми, написаното с главни букви не се вижда добре, много са дребни, а смисъла се губи. Ако имаш да кажеш нещо, различно от оставка (за което те е достатъчна една дума) моля помисли го малко преди да го напишеш - или ти после го мислиш :-)?

1894

32

Sashkavas

30.10 2020 в 19:45

Новак, благодаря и аз, можем да не сме на дни мнение, ама иначе ще е много скучно.
за съжаление се оказа корона, но без тежки последствия. Мисля, че до ден два ще съм 100 ок. Благодаря за пожеланията

2900

31

Руми Лазарова

30.10 2020 в 19:11

Срам и позор е управлението на тлъстия и прост пожарникар-комунист-мутра! Оставка!

НЕНАПРАЗНО го е страх да се появи в центъра на София, а джитка с държавната джипка (което е противозаконно) по гори и села. Ноторно известно колко е СТРАХЛИВ. Не харесвал младите! ТЕ "УМИРАТ" за него. За тях той е някаква карикатура, невиждано нагла и проста, лъжлива, някакаъв анахронизъм и МУТРА. Всички отчитаме, че с нашето голямо търпение, а и равнодушие, при някои апатия го оставихме да безчинства с професията си на пожарникар и мутра толкова години и да прахосва пари от бюджета и дадени на страната от ЕС. Със сегашните престъпни действия по бюджета залага много капани за в бъдеще.

Мутри, сбогом!!!! Аре, тулуп, вземай си калинките, барабар с ПК и ОСТАВКА! ВЕДНАГА!

20696

30

Новак

27.10 2020 в 22:44

Обичам да споря с хора с аргументи и мнение - винаги можеш да научиш нещо ново.
Непременно ще дам отзив за книгата.
Бързо оздравяване. Дано да не е корона - не че е толкова опасен (страхът и паниката са по-опасни), но както го карах леко така направих пневмония и сега даже ми останаха някакви фиброзни промени.

1894

29

Sashkavas

26.10 2020 в 18:45

По свой начин сме на едно мнение и казваме близки неща. Важното е че и двамата желаем доброто, имам мнение и го отстояваме. Ако повечето хора са такива, нещата ще се оправят -някой ден.

А за гадостите около кмета за София, за мен не се различават от гадостите с чекмеджета и записи. Гнусно е, но който иска да влиза в политиката да е готов за това. (Тоя разказ, чел ли си го - https://chitanka.info/text/29947-kandidat-za-gubernator). Все същата помия, изфабрикувана сигурно от хора чело едни и същи книги.

А за Панов - моля прочети малко какво пишат за него и си провери фактите и после пак реши дали искаш той да те съди.

Аида със здраве и ми беше наистина приятно да побъбрим. Като прочетш книгата на Франъл ще ми е интересно да знам дали ти е харесала.
Аз днес съм леко грипав (не е май-корона или каскет) и цял ден чета задочните репортажи. Поучително четиво

20696

28

Новак

26.10 2020 в 18:03

Да разбирам тогава, че позицията е - по-добре да си стоят герберите. Е, крадливи са, но си ги знаем.
Аз никога не съм бил върл фен на някой от посочените, но виждам, че при всяко друго управление такова разрушаване и обезличаване на институциите не е имало. Такава централизация на властта не е имало. Да, вярно е - подлизурковците винаги са едни и същи, но това е човешката същност.
А ако трябва да избирам кой да ме представлява пред света - ТКП или хубавото Наде веднага бих избрал второто. Ако трябва някой да ме съди - бих избрал Панов.
Аз не познавам триото, за да давам оценки - знам, че всеки би могъл да бъде очернен стига да поиска някой с власт и медии. Видяхме какво направиха с кандидат кмета на десните в София. И на това място можеше и да си ти. Тогава едва ли щеше да мислиш, че гасиш пожар с напалм.
Та въпросът не е кой с кой ще се смени във властта, а ти, аз, обикновените хора да имат смелостта, самочувствието и силата да кажат “така не може”. Въпросът е да не сме стадо.

1894

27

Sashkavas

26.10 2020 в 16:26

Не знам дали къщата ми гори, или само мирише на изгоряло, а разни хора специалисти по ПР и специални ефекти ни пускат пушек, звук и видео на екрана (на МС) и викат пожар и крадец, дръж те го! Но да приемем, че наистина гори, дали гасенето на пожар с напалм (какъвто е подхода на 3-мата господа със съмнително минало и подбуди) ще спре процеса, не знам, ама аз не съм пожарникар много-книжник. Сигурен съм обаче че взимането на властта от един прост човек и даването и на друг, да кажем една идея по-малко прост, но много по-амбициозен, (почти) толкова корумпиран, самовлюбен, и много по-гладен е като да гасиш пожар с Грипен.
За мен страшното е да гледам как едни и същи хора през годините се кланят на, Тошо, Костов, Царя, Боко, Радев и който там ще бъде новия им батушката, като във същото време се самовъзпроизвеждат с бясна скорост и гледат да задушат всякакво инакомислие и кадърност. Да не би ТПК да е с нещо по-различна от хубавото Наде, или пък Прокопи от Шиши или Панов от Гешев ?

20696

26

Новак

26.10 2020 в 14:56

Много благодаря за линка!

20696

25

Новак

26.10 2020 в 14:55

Намерих я, и я свалих.
Да, човек вижда това, което иска да види. Затова трябва усилие, за да разбереш противоположното мнение.
Аз не харесвам простотията на това управление. Няма как да оставиш охраничени и откровено глупави хора да определят бъдещето ти и да чакаш, че нещо добро ще се получи.
Тук виждам много от чертите от “онова” време - те сякаш върнаха манталитета в управлението от преди 30 години.
Но да гледам, че къщата ми гори и да си казвам, че няма да я гася защото има някаква вероятност огънят да се разгори - това не ми изглежда логично.

1894

24

Sashkavas

26.10 2020 в 14:10

Новак ето линк - в оригнал е много по-въздействаща

https://b-ok.cc/book/3592958/8b2247