Електронното правителство се хвали: 100 администрации вече обменят е-документи

OFFNews 06 декември 2017 в 13:47 2122 0

Снимка Pexels

Повече от 100 централни и общински администрации вече могат да обменят документи помежду си изцяло по електронен път, съобщи Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ). 

Сред тях са министерствата на финансите, на правосъдието, на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на вътрешните работи, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, ИА „Одит на средствата от Европейския съюз“, Държавната агенция за бежанците и други.

Повече от 80 общински и 8 областни администрации също си обменят документи по електронен път, а към 5 декември т.г. още близо 250 администрации са заявили готовност да се присъединят към системата, поддържана от Агенцията за електронно управление.

Избягването на обмена на документи на хартия между администрациите ще намали времето и разходите за административното обслужване на гражданите и на бизнеса.

До 1 ноември 2018 г. администрациите трябва да преустановят напълно хартиения документооборот помежду си в изпълнение на целите за намаляване на административната тежест и на облекчаване на административното обслужване на гражданите и на бизнеса.

Текуща информация за напредъка на процеса по присъединяване към системата за електронен обмен на съобщения можете да намерите на адрес: https://e-gov.bg/bg/148.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков