Екоминистерството умува да спре ли строежа на Корал

ОFFNews Последна промяна на 14 април 2015 в 20:34 5900 22

Снимка на излетите бетонови основи на

Снимка Евгений Дайнов

Снимка на излетите бетонови основи на "Корал".

Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството отсъдиха, че застроените части на залива Корал до къмпинг "Юг" не са част от морския плаж, но по време на строителството са допуснати нарушения, което може да доведе до спиране на строежа.

Това стана ясно по време на пресконференция на регионалният министър Лиляна Павлова и заместник-министъра на околната среда Бойко Малинов.

Те обявиха, че екипи на ДНСК и Агенцията по геодезия, картография и кадастър правят проверка и заснемане на извършваните строителните работи на територията на Къмпинг „Юг“.

Павлова каза, че имотът, в който е започнало строителството, от 2004 г. е с променен статут и е обявен за урбанизирана територия, за която има одобрен подробен устройствен план.

"През декември 2012 г. е издадено разрешение за строеж от главния архитект на община Царево за вилно селище от пета категория в частен имот", каза министърът.

Тя припомни, че на 17 януари 2013 г. РДНСК отменя издаденото разрешение като незаконосъобразно с мотив, че за попадащите в селището обекти няма предвидено присъединяване към техническата инфраструктура и решението по ОВОС за територията е изтекло.

"През декември същата година Административният съд в Бургас отменя решението на ДНСК с мотива, че тя не е компетентният орган", каза още министърът.

Лиляна Павлова съобщи, че направените днес заснемания показват, че двете бетонни плочи са излети на територията на частния имот и не попадат на морския плаж.

"Експертите на ДНСК са констатирали несъответствия в документите от гледна точка на строителния контрол", каза тя и допълни, че строежът може да бъде спрян по преценка на общината, тъй като тя е отговорна за контрола на обекти от пета категория.

Първите заключения досега са, че не са спазени всички необходими процедури по Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие.

Бойко Малинов допълни, че издаденото през 2004 г. решение по ОВОС за територията на частния имот е изтекло към момента на издаването на разрешението за строеж. Инвестиционното намерение на извършващата строежа фирма е неприложимо, тъй като решението по ОВОС не касае строителство в урбанизирана територия. Тя не е направила оценка за съвместимост в съответствие с разпоредбите на Закона за защитените територии.

"Съгласно специализираните карти строежът не е извършен върху дюни", каза още зам.-министърът.

Министър Павлова информира, че екипите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще направят ново заснемане, за да установят има ли навлизане на територията на плажа от страна на инвеститора.

"Ще бъдат предприети действия за намаляване на площта на частните имоти, собственост на „Ибердрола“, „Прайм пропъртис“ и „Корал резидънс“, които граничат с плаж „Корал“ заради навявания на пясъка в тях", допълни тя.

Нашият автор Евгений Дайнов публикува снимка и коментар във Фейсбук по случая с Корал:

"Успях да сваля снимките на не-бетона върху не-дюните. Върху единия бетон стоя аз - не-човека, крепостния идиот, комуто държавата пробутва нагли шменти-капели. От мащаба се вижда, че върху тези засега две бетонни площадки няма как да се съберат 16-те заявени бунгала. Ще има още. И отново, и отново и отново МРРБ и МОСВ (и всички останали от шайката) ще ни обясняват, че сме кьорави. Няма дюни, няма закони. Има - плячкосване. Елементарни разбойници, без всякаква фантазия: каквото виждаме - гепваме. Ако този номер мине, ще плячкосат всичко. И до вас, уважаеми - до вашите фирми, вашите домове, вашите каузи, вашите любими места, вашата гора, вашия въздух и вашата вода - ще стигнат. Това е само началото. Ако не бъдат спрени сега - гответе се. И въжето няма да го дават по линия на профсъюза. Ще си носите от вкъщи".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.04 2015 в 18:37

@филодендрон
трогнат съм, ще ти завещая чифт зелени чорапи (от тези, в гардероба)

16.04 2015 в 18:32

Извинявам ти се и се надявам да ми простиш. Та ти се държиш /от написаното личи/ като смъртно наранен! Нямах представа, че мога така да те засегна. Наистина съжалявам и ти се извинявам отново. Не искам непознат човек да ми тежи на съвестта и то в Светлата седмица! Прощавай, полковник, наистина!

16.04 2015 в 17:49

филодендрон, (разбирай кретен).

1.Пет пари не давам а и едва ли някой дава за личните ти фиксации, несподелената ти любов и подобни към Дайнов

2. Точка втора вероятно си преписал от някъде, понеже е учудващо вярна и в дървената ти тиква не би могла да се пръкне.

3. по твоя точка трета - виж моя втора точка. ... НО(!) това не променя фактите.

4. това което пишеш във т.2 и 3. с пълна сила се отнася и за сайта "биволъ" който цитираш као аргумент - но ОЧЕВИДНО акъла и логиката са ти "леко" чужди.

5. и т.н. не си ми в категорията, хуморчето ти е простовато, постничко, словестността ти е оскъдна .и ми напомня някой друг, от форума, но това не е от значение.

6. Пожелавам ти Дайнов да откликне на сърдечните ти щения:))
Както се казва - младите като се харесват - що да не се вземат - тя, любовта ще дойде по късно, филодендронке.

16.04 2015 в 07:33

До полковника /разбирай старшинката/


1. Отношението ми към Дайнов не е от вчера и няма да се промени днес


2. Житейският ми опит показва, че червените гниди са най-добри в интригите, предателствата и приятелския огън


3. Дайнов неведнъж е доказвал, че позицията му зависи от заплащането


4. Още не е измислен такъв шрифт на буквите, който да отговаря на крясъците и да прикрива безсилието


5. Пето няма, но можеше да има, ако гледах на теб като на достоен съдеседник

15.04 2015 в 21:44

филодендрон, ТИ СИ ДИВА РЯПА, ПОЗНАХ! НАЛИ! :))

1.КРЕТЕН, НЕ ЗАЩИТАВАМ ИЗРАСЛИЯ В ПАРТИЕН КОМФОРТЕН ИНКУБАТОР ДАЙНОВ! ПРОСТО ЧОВЕКА Е ПРАВ В СЛУЧАЯ!
2. ПРАТИ МАЙКА СИ ДА И ГО НАБУЗЯ И ПОСЛЕ И ПОМИРИШИ ДУДАТА ЗА ДА ДА РАЗБЕРЕШ НЕЩАТА ОТ СЕКСУАЛНИЯ ЖИВОТ:))!
3. ИДИОТ СИ, ДА! И СЕ САМООПРОВЕРГАВАШ, НАПАДАЙКИ ДАЙНОВ А ЦИТИРАШ БАШ "БИВОЛЪ" :))
ТАМ ВСИЧКО Е ТОЧНО НАПИСАНО И ИСТИНАТА НЕ СТРАДА ОТ ФАКТА, КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА САЙТА, ОТ КАКЪВ ЧЕРВЕН СОЙ Е, КАКВИ ЦЕЛИ ПРЕСЛЕДВА, И АКО ЗА "КОРАЛ" ПИШЕ, ЗА КАКВИ ДРУГИ НЕЩА НЕ ПИШЕ, ПРЕМЪЛЧАВА И ПРЕИНАЧАВА! И НЯМА ЗНАЧЕНИЕ (В СЛУЧАЯ!) КОЙ Е БАЩА МУ КОЙ Е БРАТ МУ, НА "БИВОЛЪ"-А, ПЛЮНКО!

15.04 2015 в 19:31

полковник, обидите издават ужас, интелектуално безсилие, умствена безизходица и импотентност! Съболезнования за занемарения ти сексуален живот, но няма друго обяснение! 4 пъти да употребиш "идиот" и то в защита на Дайнов? Ти си старшинка, а лъжеш, че си полковник. Познах нали?

15.04 2015 в 17:47

Не се строи на морето!!! строи се в частен парцел!!! Комунистите правят национализация! Дайнов зове за национализация!
Мързеливите гледат в канчето на работливите

15.04 2015 в 15:41

@филодендрон,
Най напевно-идиотски звучи идиотския ти нинейм - но понеже си явен идиот -нещата се компенсират. Като не разбираш думи изрзи и като не може да ги осмислиш с филоденронския си акъл по добре си трай бе "човек".
И да, ах, значи, колко "хумор", колко "тънка" ирония:)) "Свинско със зеле", ами ти, да изби...зелето бе филодендрон:)) и обичаш ли зелени чорапи с риба :)) А ти, идиот, на колко си години?? И има ли значение това, че си антипатичен, че си се фиксирал в Дайнов - и че си ирационален ИДИОТ!

Изводите са , че това което е написал Дайнов е сто процента истина -та ако ще и да е ортак на Чикатило, а ти си един истеричен козел:))))

15.04 2015 в 13:32

Благодяря за приятния ден, 13-и, но нещо сме в недоразумение и грешката сигурно е моя:........Не мога да разбера, защо не е важно какво се казва, а кой го казва... това е цитат от panel - номер 7 и аз му отговарям. Ти малко на чуждо столче седиш и с чужда паничка и лъжичка ядеш, ама от мен да мине!

15.04 2015 в 09:52

До
"филодендрон 09:16 15 апр 2015"

".........Не мога да разбера, защо...."

Или там ти е проблема, че не можеш да разбереш или пък разбираш ама ти плащат да не разбираш май?

Важно е дали Дайнов публикува истината в случая, а не кой е баща му дядо му или каква е биографиията му ... или пък не е според теб?
Не се опитвай по по елементарен начин да подменяш темата. Тя е СТРОИ СЕ НЕЗАКОННО НА МОРЕТО НА ПЛАЖНАТА ИВИЦА,а не кой е Дайнов. Пожелавам ти усмихнат ден ;)