Доц. Таков към студентите "окупатори": Благодаря, че не направихте компромис (снимки)

Александра Маркарян Последна промяна на 24 октомври 2013 в 15:28 9282 11

Доц. Кристиан Таков говори пред студентите в окупираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет. Снимка: Александра Маркарян
Доц. Кристиан Таков говори пред студентите в окупираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет. Снимка: Александра Маркарян

"Нещата започват с малкия компромис - вие го знаете. Благодаря, че не сте го направили." С тези думи доц. Кристиан Таков се обърна от студентите, дошли за лекцията му в окупираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет. Преподавателят от Юридическия факултет бе сред днешните гост лектори на "окупаторите" от движението на "ранобудните студенти".

"Окупацията на 272-ра аудитория няма да принуди Пламен Орешарски да подаде оставка. Заради нея Народното събрание няма да се разпусне. От вашия протест няма да има такива конкретни последствия, но ще има за обществото", каза Таков на 100-ината студенти в аудиторията.

Той им даде и съвети за развитието на протеста:

"Не оставайте твърде дълго тук, не продължавайте окупацията повече от 3-4 дни - така само вие ще се отчаете. Те са свикнали да са дебелокожи, дебелооки и дебело.... разни други работи.

Променяйте често протеста си - те са като флуид - в каквото съдина ги сложите, в такава ще застанат.

Продължавайте да показвате на отвратителните, че са нетърпими - те няма да се засрамят, но ще станат по-предпазливи."

"Не можете да спрете злото. То дава много облаги. Не можете да спрете корупцията - на много хора страшно им харесва да са корумпирани. Но можете да ги ограничите. За това противодействие на злото обаче ще платите цена", предупреди студентите си доцентът.

Той ги посъветва още да бъдат много бдителни, за да не бъдат заблудени от действията на властта, които уж имат за цел да решат реални проблеми.

За да илюстрира лицемерната "загриженост" на сегашната власт, доцентът по право даде пример на студентите си с един от последните проектозакони, внесени от Делян Пеевски и Йордан Цонев. Законът, който уж цели да въведе забрани за собственост на офшорни фирми в медии, телекомуникационни компании, застрахователни и пенсионни дружества, допуска три вида изключения.

"Попадането във всяко от тях е въпрос на 1000 до 3000 лева хонорар за адвоката, за да преодолее въпросните забрани без никакъв проблем", коментира той.

Студентите изпратиха на крака, с аплодисменти доцентът след лекцията му.

Част от тях останаха в аудиторията в очакване на следващия гост лектор, а други отидоха, за да "окупират" зала 13 във Факултета по журналистика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2013 в 12:46

Хайде проверете колко човека са вътре и колко от тях са студенти в СУ? Няма да го направите, щото не ви отърва нали, манипулаторчета? И щото отлично знаете, че вътре са се събрали платените слугинчета от Протестна мрежа? Най - смешното беше като обявихте как "протистиращите подкрепяли студентите"! Бухахаха! Една шепа луди подкрепят себе си, четвърти километър откъдето и да го погледнеш!

28.10 2013 в 12:36

Абе хора, вие наистина минавате всякакви граници и се опитвате да институционализирате двуличието и лудостта и шепа хора! Тези, които са се барикадирали в СУ се били борили с олигархията?! Ти да видиш! В настоятелството на СУ са олигарси като Прокопиев и Златев, съдружник на Цветелина Бориславова и бакстера Хампарцумян, чиято банка вече е осъждана многократно заради едностранна промяна на лихвите по кредити. И нито един от тия смешници вътре няма нищо против тези типове да са в настоятелството! И как да има като са платени измекяри на Прокопиевци и Златевци? Значи, аз съм завършил преди няколко години СУ и категорически не моге да вляза в Ректората, обаче някакъв си Драганов, завършил педагогика в Пловдивския се вихри като вожд на окупаторите и разпорежда кой може да влезе и кой не? Баси подлеците, баси гнусната пропаганда на медиите, която се разиграва! Един друг примат пък обясняваше, че протестът не бил политически, обаче искали оставката на правителството! Абе откъде ги вадите такива идиоти бе?! Да не говорим как въобще нямало партийна обвързаност на протестиращите, при уславие, че повече от подкрепящите ги преподаватели са от ДСБ - Минджев, Янакиев, Дайнов, Малинов... Гнусно!

25.10 2013 в 16:12

Подпкрепата за студентите е най-логичния ход. Няма морален аргумент, който да обяви подобна мощна позиция за нищожна. Нищожество е онзи, който бяга от отговорността си, който няма кураж да застане с име и лице зад решението си. Тук ясно личи инфактилизмът на нашата юридическа система, която се крие зад закони, алинеи, членове и параграфи, макар на всички ни да е ясно, че основните понятия на демокрацията се удържат само на терена на субективния морал.

http://dimitaratanassov.wordpress.com/2013/10/25/occ-272-aud/

24.10 2013 в 23:46

Това "недоучки" какво трябва да значи, нещо на византийски ли? Много сте учени вие от "магнаурската школа", знам си аз! И току ви се изплъзне някоя дума на родния ви език...

24.10 2013 в 23:28

Ами нормално е да си мислиш така. При тези непрекъснати атаки и помии към СУ и БАН! Някои хора пари вземат за да пращат българчета да учат навън. Пропагандата е безжалостна!

24.10 2013 в 22:44

ММММ, ПОЛЯ -AGAIN!

24.10 2013 в 18:42

Аха, добър опит, ама неуспешен. Що ли обаче, Йончев, се прави че не забелязва идиотията ти? Може пък да я намира за нормална. То вече тук нищо няма да ме учуди.

24.10 2013 в 17:48

<em>Това мнение е изтрито заради обсебване на чужд ник-нейм.
Уважаеми Toro, не толерираме подобни прийоми.</em>

24.10 2013 в 17:22

Абе стойте си тем бе, на никой няма да липсвате. Неколко повече, неколко по-малко, се тая. И без това е пълно с недоучки с "вишо".

24.10 2013 в 17:19

Браво на човека!
Вече си мислех че ЮФ произвежда само ЮФки