Доброволец дава на съд телефон 112 след наводненията

OFFNews 02 юли 2014 в 10:02 6009 10

Наводнение във Варна

27-годишен воден спасител и доброволец от наводненията даде на прокуратурата тел. 112 заради бездействие.

Милен Ангелов от Велико Търново твърди, че иска разследване, след като видял как четиримата, спасени от водния капан на река Белица край Дебелец, били оставени на произвола на съдбата. Семейството беше извадено от водолаз и доброволец с лодка. Край бедстващите часове наред са били безпомощни и пожарникари и полицаи, защото нямали оборудване.

Милен Ангелов e един от доброволците при наводненията край село Дебелец. Опитът си придобива на студентска бригада в САЩ през 2007 г. Там изкарва курс за спасители, става доброволец на американския червен кръст, а после започва стаж в полицията на Вашингтон. Участвал е в десетки спецоперации по спасяване на хора, съобщи Нова телевизия. Според него при наводненията край Дебелец пожарникарите не разполагали с необходимата екипировка.

Тогава Милен звъни на телефон 112, за да поиска въздушна помощ, тъй като тя ще пристигне най-бързо. Оттам му обяснили, че могат единствено да се обадят на пожарна безопасност. В жалба до прокуратурата Милен посочва конкретни текстове от Наказателния кодекс и от правилника за реакция на единния европейски номер за спешни повиквания, които не са спазени. От Окръжната прокуратура във Велико Търново заявиха, че към момента не могат да коментират случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!