Над 30 млн. лв. са нужни за ремонт на инфраструктурата във Варна

OFFNews 27 юни 2014 в 10:34 5664 2

Над 30 милиона лева са необходими за възстановяване на инфраструктурата във Варненска област. Това показа проверка на областната администрация след пороя на 19-и юни, съобщи БНР.

По 300 комплекта телевизори, хладилници и печки е поискал кметът на район "Аспарухово" от МВР.

Междуведомствена комисия следващата седмица ще даде предписание за язовирите в община Аксаково, каза капитан Станко Станков, секретар на Щаба за защита на населението.

Язовирната стена, преливникът, е разрушен, водата си върви нормално, реката е в коритото си. Язовирите над язовир "Ботево" също контролирано се изпускат, предвид очакваните валежи. Там няма опасност за хора и животни. Долище - по неотложни аварийни работи ще продължат да запълват дупките, да правят улиците проходими и след това ще се прави проект за улиците, за водохващането. Те заявиха, че имат достатъчно техника, справят се.

Всички областни и общински комисии работят, навсякъде се чисти и няма опасност за населението, категоричен бе капитан Станков.

Към момента 120 къщи във варненския квартал „Аспарухово" са евакуирани. В тях живеят над 1000 души, съобщи кметът Иван Портних. Постройките са с конструктивни нарушения или се намират в свлачищни зони. Общо до момента са издадени 132 заповеди за евакуация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!