Димитър Узунов не е пращал SMS до премиера от служебния си телефон

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2016 в 15:39 6064 14

Димитър Узунов не е изпращал SMS до премиера Бойко Борисов от служебния си телефон. Това стана ясно от разпечатка, която новоизбраният представляващ ВСС разпространи чрез пресцентъра.

Узунов беше посочен от бившия правосъден министър Христо Иванов като автор на съобщението до премиера, което той препрати на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов

"Като член на ВСС и представляващ Висшия съдебен съвет, предоставям справка, издадена от мобилния оператор, чиито услуги ползвам и с която се удостоверява комуникацията от телефонния ми номер на 14 януари 2016 г. за периода от 9.30 ч. до 12.30 ч. Този документ ясно показва отсъствие на писмена кореспонденция с министър-председателя на Република България или с когото и да било друг", посочва в изявлението си Узунов.

В писмо от "Виваком" се посочва, че от мобилен телефон, чийто титуляр е ВСС не е регистрирано изпращане на изходящи SMS-и на 14 януари 2015 г. от 9.30 до 12.30 часа. 

За автора на съобщението: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме", което Борисов препрати на самия Панов, се знае много малко. В обясненията на самия Борисов и съветника му Яне Янев има поредица от противоречия, като и двамата отказват да посочат името на човека. Именно това беше причината част от членовете на съвета и Съюза на съдиите в България името на автора да бъде оповестено. Правосъдният министър Екатерина Захариева пък поиска този, който е пратил SMS-а, да си признае. 

Шефът на Етичната комисия при ВСС Ясен Тодоров отказа да покаже разпечатка от кореспонденцията си от миналия четвъртък, когато в съвета се разглеждаше случая "Яневагейт". След като Лозан Панов показа съобщението, ВСС прекрати заседанието си, а премиерът Борисов се появи скоростно. Той беше посрещнат на крака от част от членовете и в близо половинчасова реч обясни, че не се меси в съдебната власт и че Лозан Панов го напада политически. 

Димитър Узунов пое поста представляващ на ВСС, след като неочаквано на заседание на съвета беше внесено предложение за смяната на Соня Найденова. Именно тя беше и един от хората, които призоваха колегите си да покажат разпечатки от комуникацията си от миналия четвъртък.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2016 в 21:05

Стига ми мене тая награда
йощ един да каже...


Благодаря за обективността, г-н Балкански.
Разбирам защо често пъти пишете, че сте омерзен.
Желая Ви приятна вечер.

22.01 2016 в 20:26

"ДА ТИ СЕ ИЗЦЪКАМ НА ГОЛЕМИТЕ ЗЪРНА" наистина е цитат от друга тема.

Педалска мрежа, седерастите и сороститутките обаче наистина нямат смелост да се опълчат на ББ. Всъщност нали те самите го довлякоха на власт?

Затова сега са длъжни да му правят свирки и да си разтварят бузите. Третополова гмеж.

22.01 2016 в 20:24

Гледам празноглавите червено-лилави идиоти активно тролят ... абе малоумници, дебелия да не ви плаща по стотинка на символ, че така се раздавате ?

22.01 2016 в 20:08

Нагло, нагло. Квотата, с която е избрано това нещо, е имала за критерии 'накадърен, нагъл, с повечко криминална енергия'. След записа 'Двете Каки', доказано Неманипулиран, никаква разпечатка не помага на Митко.
"Имаш ли viber?" А, бре Митко?

22.01 2016 в 20:03

Аве лайнар смотан, защо ми триеш цитата, а оставяш същото като мнение в друга тема във форума бе педал сплъстен?!
Какви са тия двойни аршини, ПЛАТЕНА КУЧКО?
Толкова ли не можеш да провериш кой и къде е написал:

"ДА ТИ СЕ ИЗЦЪКАМ НА ГОЛЕМИТЕ ЗЪРНА"


Защо само това редактираш бе третополов?

22.01 2016 в 19:39

Разпечатката ако е от виваком БЕРВАМ му

22.01 2016 в 19:21

То щеше да е странно, ако беше го изпратил от служебния си телефон. Точно пък Узунов - дето си общува с Янева по viber с цел конспирация.

22.01 2016 в 18:27

Модератора-костокок

е зачистил всички неудобни коментари за недоразомението Пинокио Иванов Бойкикев.

.

22.01 2016 в 17:21

Видяха се лъжците и манипулаторите в държавата общо взето.
Ристю и Лозю да земат да се гръмнат. Единия при другия в Оставка! Ако имат чест и морал.
Едва ли, който го е блъскал камион и валяк да го блъсне - по голям гьон сурат не може да го направи.

22.01 2016 в 17:12


#КОЙ прати СМС-са!!!