ДАНС проверява болница "Св. Георги" в Пловдив

OFFNews Последна промяна на 21 май 2015 в 14:59 5682 3

ДАНС извършва проверка в болница "Св. Георги" в Пловдив, съобщава БНР. 

Зам.-председателят на Съвета на директорите проф. Ангел Учиков потвърди, че в здравното заведение е започнала проверка.

По думите му действията са вследствие на подаден анонимен сигнал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.05 2015 в 19:45

Шефът на “Света Екатерина” купувал консумативи за болницата от... собствената си фирма.
Пореден страхотен скандал около елитен медик се развихри, след като в медиите се появи информация, че директорът на столичната болница „Св. Екатерина” проф. Генчо Начев е купувал консумативи за 30 млн. от фирма, в която е бил... собственик!


Според информирани фирма „Медикард” ООД, в която той доскоро е бил съдружник, е спечелила обществени поръчки за болницата на стойност над 30 млн. лв.
В момента собственици на „Медикард” Борис Конев и Васко Бояджиев. Допреди три години съдружник в нея е бил и проф. Генчо Начев, който излиза от нея, когато става директор на „Св. Екатерина”. Фирмата обаче продължава да печели поръчка след поръчка.
Справка в Агенцията по обществените поръчки показва, че в края на 2006 г. „Медикард” е получила над 10 млн. лв. за доставка на медицински консумативи за нуждите на болницата. През януари 2007 г. тя отново е избрана да осигури на болницата коронарни стентове на стойност над 2 млн. лв. През същата година бившата фирма на Начев е доставила на университетската болница хирургически инструменти и кардиостимулатор на обща стойност над 400 000 лв. През 2008 г. „Медикард” отново е избрана за снабдител на болницата с медицински изделия и консумативи срещу сумата от 14 270 395 лв. За последно през април фирмата е спечелила обществена поръчка за осигуряване на сърдечни биологични аортни клапи на стойност 153 000 лв.
Така през годините, в които проф. Начев е начело на „Св. Екатерина”, съдружниците му са печелели средно по около 8 млн. лева годишно, шокира с изчисленията си вестник “Новинар”.
През последните три години „Медикард” е спечелила и няколко обществени поръчки и на болница „Свети Георги” в Пловдив, където и досега оперира проф. Начев и където той беше член на борда на директорите и шеф на отделението по кардиохирургия, и то докато е бил съсобственик в скандалната фирма!

Ралица Хаджисотирова

ДОСИЕ
Изпълнителният директор на болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев притежава дялове от няколко фирми с разнородна дейност. Той е собственик на 50 % от фирма “Гроут”, която се занимава с общо строителство на сгради и строителни съоръжения. Освен това професорът има 10% във фирма за търговия на едро с хранителни продукти, напитки и тютюневи изделия "Секамекс". Начев притежава 8 % от медицински център „Света Екатерина-2”, който се занимава с рехабилитация, долекуване и продължително лечение, както и научноизследователска работа в областта на сърдечно-съдовите заболявания. Освен това директорът на университетската болница участва като управляващ във фондация „Свети Георги Победоносец–Воин”, фондация „Българска роза 97”, фондация „Електронно здравеопазване - България”, както и в двете сдружения „Българска асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия” и „Национален институт по сърдечно-съдови заболявания”. Начев е член на управителните съвети на сдруженията „Тенис клуб при НСА” и „Алфа клуб да оцелееш”. Фондациите, в които участва професорът, са регистрирани в частна полза и не подлежат на никакъв контрол.

21.05 2015 в 19:12

Чудя се няма ли да има проверка на ДАНС и в ,,Св. Екатерина''. Топлата връзка между двете е проф. Генчо Начев http://m.blitz.bg/article/8142. Ето малък цитат от материала от 2008 ,,Така през годините, в които проф. Начев е начело на „Св. Екатерина”, съдружниците му са печелели средно по около 8 млн. лева годишно, шокира с изчисленията си вестник “Новинар”.
През последните три години „Медикард” е спечелила и няколко обществени поръчки и на болница „Свети Георги” в Пловдив, където и досега оперира проф. Начев и където той беше член на борда на директорите и шеф на отделението по кардиохирургия, и то докато е бил съсобственик в скандалната фирма! ''
Интересно какви ли ще са резултатите от тази проверка и пак ли ще ,,потънат'' като преди 7 год. А иначе професора с бяла якичка ходи и обяснява кой точел касата...

21.05 2015 в 16:34

Още един анонимен сигнал на внимание на министърчето- рИформаторче, Г-н министре, дръжте докторите, докато още има някой друг на територията на червената мафия, те са много опасни, а и има сведения от достоверен източник, че са шпиони на св. Петър.