Борис Велчев: Опитват да контролират прокуратурата от 23 години

OFFNews 19 октомври 2014 в 20:17 4628 6

Борис Велчев

Опитите да се контролира прокуратурата не са спирали пред последните 23 години. Това заяви пред bTV бившият главен прокурор Борис Велчев.

В България политиката се прави като се брои колко папки е занесъл един политик в кабинета на главния прокурор, коментира Велчев.

Прокуратурата работи според възможностите си и различните хора ще го оценят по различен начин. Броят на обвинените лица и затова оценката трябва да е справедлива, каза Велчев.

По думите му е трудно отвън да се дават съвети за това дали законови промени биха облекчили работата на прокуратурата и преценката трябва да е на главния прокурор Сотир Цацаров.

На въпрос дали на прокуратурата трябва да бъде направен преглед от международни експерти Борис Велчев отговори, че е по-добре да се каже отвън какво трябва да се направи, отколкото за това да се доверим на наши експерти.

Може би е добре да се направи външен преглед, но е неоправдано някой отвън да ни казва какво да правим, каза той, като подчерта, че в прокуратурата, както навсякъде, работят както добри, така и лоши хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови