"Бойко, докога ще има беззакония"

OFFNews 18 юли 2015 в 12:40 9965 18

Снимка БГНЕС

Граждани на Гърмен се събраха днес в пространството между Министерския съвет, Народното събрание и президентството, за да кажат не на незаконните постройки в общината и бездействието от страна на държавата. С лозунги те запитаха "Бойко, докога ще има беззаконие?", съобщава БГНЕС.

Димитрия Стоянова от Гърмен коментира, че тя и съгражданите ѝ протестират против беззаконието, което се налага в България през последните 25 години. "Искаме хората, които настояват да имат права, да имат и задължения. Те са възпитавани толкова години, че имат право. Чашата преля, когато роми пребиха наши деца в Гърмен. Не може да ги толерираме толкова много години и да изригват така срещу нас", оплака се жената.

Тя посочи, че е редно хората, които казват, че интегрират ромите да дойдат да видят как се взимат парите за интеграция. Това не е интегриране, след като не можеш да му наложиш някакъв определен начин на живот, смята Димитрия и добави, че незаконните постройки трябва да се премахнат. Както ние си строим и усъвършенстваме домовете си, минаваме през институции и си ги правим, категорична бе жителката на Гърмен.

"Държавата би трябвало да се притеснява, защото на българина вече му омръзна всички да са му на гърба. Ромите не бива да бъдат гето, ако искате да е гето, да е с бариера. Показваш лична карта, имаш работа, излизаш, нямаш ли работа - стоиш. Да видим тогава дали ще имат по 10 деца, когато са на 30", заяви тя.

"Протестираме за бъдещето на децата и внуците си, защото както е тръгнало бездушието на управниците ни положението на децата ни ще бъде много опасно. Исканията ни са да се съборят незаконните постройки и незаконно пребиваващите в Гърмен да си отидат по местата", каза Георги Пулев от Гърмен. "Страх в Гърмен има много. Нямаме нищо против обикновените цигани, а против крадците и престъпниците", добави той.

Протестиращите издигнаха и лозунги "Къде са парите за евроинтеграция", "Обединена и силна България", "Цацаров, докога ще те чакаме" и "Земя, напоена с кръв, не се продава".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!