Биячите не са от ГЕРБ, нали?

OFFNews 05 август 2020 в 18:51 26744 6

Мъж с бадж на ГЕРБ, гледащ как няколко младежи бият гражданин на днешната Национална конференция на партията, получава инструкции от говорителя на правителството Севделина Арнаудова.

Това показват кадри на бТВ и снимка, разпространена в социалните мрежи. 

На кадрите се виждат мъже с тъмни дрехи и маски са застанали над повален на земята младеж. Един от биячите е затиснал с крак поваления, а другият е със свит юмрук. Третият, заснет да говори с Арнаудова, стои до тях и гледа. 

"Наблюдателят" с бялата риза е Георги Темелков. Темелков работи в АПИ в дирекцията на ТОЛ системата. Баща му е Атанас Темелков, изпълнителен директор на Държавна агенция "Електронно управление". Георги Темелков беше съветник на Цецка Цачева, когато тя беше председател на парламента.

От ГЕРБ се разграничиха от случая, като заявиха: "За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Партията не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от "София Тех Парк". 

Националната конференция беше белязана от сблъсъци, след като журналистът от "Свободна Европа" Полина Паунова, както и още няколко души бяха нападнати от мъже с маски. 

От "София Тех Парк" изпратиха позиция до медиите, в която се посочва, че мъжът, нападнал Паунова, не е представител на наетата от тях охрана. "София Тeх Парк осигури събитието с необходимия брой охранители, чиито ангажименти бяха да се грижат за сигурността на мероприятието, за периметъра на събитието, както и за логистика по придвижването на участниците", пишат още те.

Темелков: Опитахме се да изведем тримата провокатори

Тази вечер и Георги Темелков публикува във Facebook профила си позиция по случая. Тя гласи:

"Длъжен съм да отговоря на спекулациите, свързани с мен – в момента определени групи хора разпространяват видеа и снимки, на които присъствам, с цел нагнетяване на напрежението между привърженици на ГЕРБ и протестиращите.

Аз и хора от пресцентъра на ГЕРБ се опитахме да изведем тримата провокатори, които нахлуха сред симпатизантите на ГЕРБ, с явната цел да предизвикат ответна реакция.

Съпроводихме ги до загражденията като наоколо имаше множество представители на медии, които снимаха. Изведохме ги ние, защото наоколо нямаше полиция, и го направихме, за да ги предпазим от сблъсъци с някой от присъстващите над 7000 симпатизанти на ГЕРБ.

На видеото, което се виждам аз, надвесен над биещите се две групи провокатори, е заснет моя опит да се намеся и да ги разтърва. Това се вижда не от стоп кадрите, които се разпространяват, а от целия клип.

Аз бях и човекът, който се притече на Ася Попова (пиар на МЗХГ), когато по-агресивната група от провокатори се насочи към нея и я нападна с не по-малко ярост. Това също се вижда във видеото.

Не е тайна, че съм симпатизант на ГЕРБ от над 10 години. Моля да не правите спекулации, свързани с моето работно място в момента - в деня на провеждането на Конференцията на ГЕРБ аз съм в отпуск."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

5

tough

06.08 2020 в 06:57

И как разбраха, че са платени, да не би те да са им платили?

2900

4

nrb

05.08 2020 в 21:14

Комунягите пак прилагат изтърканите номера от 1944.

3243

3

Пакоджет

05.08 2020 в 19:41

Абе, герберски мурви, на 112 обадихте ли се, като видяхте провокатори?
Лъжливи мишки!

11719

2

Краси

05.08 2020 в 19:01

Партията не е наемала допълнителна охрана, но мафията е наела допълнителни биячи.
На тия носовете им вече ходят по 2 метра пред тях от лъгане.

3171

1

recycle bin

05.08 2020 в 19:00

Евала за снимките!
Тиквата и тиквеничетата удариха дъното и копаят надолу.
Не знам как някой относително разумен човек би гласувал пак за тях...