Борисов: Ще предложа вариант аз да си тръгна и да продължи правителството

Поел съм ангажимент, иначе още днеска щях да кажа датата, на която си подавам оставката. Нашите приемливи партньори са СДС и Патриотичния фронт

Георги А. Ангелов 05 август 2020 в 09:47 27631 18

Можете да гледате наживо тук Националната конференция на ГЕРБ в София Тех Парк, която започва в 12 ч днес.

Вчера стана ясно, че лидерът Бойко Борисов събира актива от цялата страна. Очакват се няколко хиляди души. Темата и програмата на конференцията не са предварително обявени. Очаква се Борисов да анализира политическата обстановка и протестите в страната и да говори за планираните си ходове. 

13:45

Блокадата е преодоляна. Полицията спря движението по кръговото, за да си тръгнат делегатите на ГЕРБ.

13:20

Жандармерията освобождава кръговото, за да могат да си тръгнат колите на делегатите. Униформените са около 3 пъти от протестиращите.

Някои делегати излизат през храстите.

13:10

11 джипа на жандармерията и 1 микробус са на кръговото до Арена Армеец, където демонстранти блокират пешеходната пътека до Техпарка.

Полицията прави верига зад пешеходната пътека.

Стигна се до сблъсък. Има задържани за проверка. 

Репортерите на OFFNews съобщават за трима бити протестиращи.

12:50

Събитието приключва, симпатизантите си тръгват, а на изходите ги очакват протестиращи.

12:30

По времето на речта на Борисов извеждат млад мъж, който вика: "Бойко, набий им го на простатите кърджалийски п**ки." По-късно пред OFFNews мъжът се представя като Нестор Арсенов - астрофизик, завършил в Мюнхен. Казва, че е удрян в корема и чака да го прегледа лекар.

"Не съм псувал, а цитирах премиера", каза той.

12:26

Излиза Бойко Борисов.

Скандират за кратко "Бойко, Бойко."

Първо искам да помоля тези, които правят провокациите, да не ги правят, защото няма нищо по-добро от демокрацията, каза той. 

"Избрахме Технопарка, защото се вижда какво сме направили за 10 г. от едни казарми", добавя Борисов.

Акцентите в изказването му:

"Да повторя пак, че морето ни е най-чисто, да изброявам магистралите - сега могат да ги блокират, защото преди ги нямаше, метрото..."

"Винаги сме били в двойките и тройките на най-бързо растящите държави и най-нисък външен дълг."

"Ние се справихме най-добре и с пандемията. Най-бързо и най-точно пуснахме хората, за да защитим психическото им здраве и икономиката."

"И всяка година вдигахме доходите. Всяка година за учителите двойни заплати."

Изрежда какво не може да прави евентуален служебен кабинет без Народното събрание: да обявява служебно положение, да взема заеми, да се гласуват по-големи помощи, да се регламентира с образователния закон дистанционното обучение и др.

"За да се гарантират честни избори, НС трябва да направи промени в изборния кодекс за машинно гласуване."

"Не желая да бъда разединител. Под коалиционното споразумение сме писали, че трябва Да изкараме мандата. Аз съм убеден, че на толкова контрабандисти им нарушихме комфорта..."

"Ние с ДПС не сме правили коалиция и няма да правим. Нашите приемливи партньори са СДС и Патриотичния фронт. Не знам дали Христо Иванов си дава сметка, че връща на власт тези хора, срещу които уж се бори. Аз обичам хората, аз искам да са добре."

"Аз съм готов по всяко време да си тръгна. Не искам да има напрежение. (...) Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците."

"Ще продължа разговор те с коалиционните партньори да им предложа вариант - вкл. аз да си тръгна и да продължи правителството."

"Поел съм ангажимент, иначе още днеска щях да кажа датата, на която си подавам оставката."

Призовава хората да говорят със симпатизантите по места и да не се поддават на провокации.

Словото му трае точно 24 минути. Изпратен е със съвсем кратки възгласи "Бойко, Бойко".

12:20

Красимир Каракачанов взема думата. "Последните 30-ина дни в България има хора, които казват, ще искат смяна на властта. Не съм чул какво ще бъде новото правителство, каква е програмата. Реформата не означава да отменяме конституцията и да въведем еднополовите бракове, както искаше един от лидерите на протеста. Има два вида политици: които са готови да се жертват за нацията и такива, които жертват нацията в името на своите интереси."

12:13

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен: "Такива като мен има стотици хиляди, които са повярвали на Борисов. 25 години бях в една партия, в която проповядваха да бъдем заедно по етнически принцип. Заедно срещу кого? Дойде моментът да бъдем обединени по национален принцип - българи, турци, цигани, милет."

"Нямаш харизма бе, чоджум, не става без харизма" - обърна се той към Христо Иванов. "Сърцето ми бие твърде учестено, г-н премиер, целият български народ Ви обича. Всеки един член да пуска в социалните мрежи, те са оръжие. Няма да се предаваме, ще знаете."

12:12

Изказванията дотук се посрещат с вяла реакция и само спорадични възгласи от публиката.

Към този час няма блокада на движението в района. Протестът е пред София Тех Парк. Има над 10 полицейски буса и автомобила. Входът се охранява от полиция.

12:06

Думата взема евродепутатът Андрей Новаков: "Радвам се да ви видя тук, защото ако човек гледа телевизия, ще рече, че сте изчезнали. Затова е хубаво освен телевизия, човек да гледа и през прозореца." Казва, че кариерата му на човек от обикновено семейство на жепеец не би била възможна в нито една партия, защото не е внук на номенклатурата. "Говорейки си за история, ако бях излязъл през 2010 г да ви кажа, че след 10 г. заплатите ще са двойни, а чуждите вестници пишат как България се е справила първата вълна на световната пандемията, нямаше да ми повярвате.", добавя Новаков в пламенно слово.

"Време е да кажем, че България не е блато, а райска градина, която иска много работа. Има ли проблеми обаче? Разбира се, че има." Добавя, че са длъжни да чуят и да работят и за протестиращите. "В момента текат процеси, млади хора които протестират. Нашата отговорност е да им подадем ръка и да градим заедно."

12:02

Микрофона взема председателя на СДС Румен Христов, който е с патерици: "Тези избори трябва да бъдат спечелени от десницата. Гледайки Отечествения фронт, не е ясно кой ще е премиер."

10:58

Каменов кани на сцената кмета на Дулово д-р Юксел Ахмед.

Ахмед: "Трети мандат съм кмет в община с 60% мюсюлмани. Категорично отхвърлям твърденията на Христо Иванов за някакви договорки с ДПС. Успяхме да превърнем Дулово от частен град в достоен за живеене с помощта на правителството на ГЕРБ."

10:56

Лидерът Бойко Борисов излиза пред актива. Посрещат го с възгласи "Бойко, Бойко." Изказването на Каменов продължава.

10:53

Конференцията открива Калин Каменов, кмет на Враца, който е в ролята на водещ: "2020-а започна със здравна криза, която се превърна в политическа навсякъде по света. Само, че у нас може да има тежки последствия. (...) Не позволявайте гласът ни да бъде заглушен от свирките на онези, които не носят отговорност. Някои от тези със свирките ще си заминават в чужбина след няколко седмици, някои ще се успокоят. Но ние трябва да носим отговорността."

11:45

Повечето делегати вече са заели местата си на открито в двора на Тех Парка под парещото слънце. За делегатите не са осигурени места на сянка и в очакване на началото, много от тях са изтеглили столовете си встрани.

10:40

Блокирано от протестиращи е кръговото на 4-ти километър, до зала "Арена Армеец" и София Тех Парк.

10:15

Част от участниците пристигат в скъпи автомобили - репортер на OFFNews засне две поршета и BMW. Пристигат и бусове, както и много по-стари автомобили.

10 ч

Активисти на партията вече пристигат в района на Тех Парк.

В същото време стана ясно, че дългогодишният пиар на Борисов Севда Арнаудова напуска пресцентъра на МС и ще работи в партийната централа по подготовката за парламентарните избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

18

Нострадамус

05.08 2020 в 18:13

Борисов е БОЛЕН от Шизофрения и Hарцистичното личностно разстройство.
Те са психически заболявания, които се характеризират с раздвояване на личността,
нарушение на мисловните процеси и емоционалните реакции.
Заболяването най-често се проявява с фантасмагории, налудничевост, честа промяна на мнението, дезорганизираност на мисленето и значителна социална дисфункция.
Според библейските представи у всеки човек живее ангел и дявол, които го подтикват да върши добро или зло. Борисов безспорно доказа, че у него живее само дявол !!!.

6589

17

stanimir_13

05.08 2020 в 17:43

Айде чао! Тръгвай за Барселона! Омръзна ни да харчиш парите ни. Поне да беше смислено. Сбогом!

18551

16

Нострадамус

05.08 2020 в 15:02

Отива си ЗАВИНАГИ индивида Борисов- едно психично болно божество, което управляваше като един съвременен Робин Худ - крадеше от БЕДНИТЕ и даваше на БОГАТИТЕ, а себе си направи МИЛИАРДЕР.

11300

13

yoghurt

05.08 2020 в 13:29

простете, февруари 45та.

11300

12

yoghurt

05.08 2020 в 13:29

Именно, мутрите не разбират от морал, разбират от шмекерлъците си. Къде се е чуло престъпници да изградят държава? Те могат максимум да изградят една банда, една шайка, но никога - държава, която се гради върху искрени ценности. Но нека не забравяме, че техните “ментори” са собствено онези, които оглозгаха хората с морал в държавата ни. Буквално ги оглозгаха, 40 000 души недозаровени из цяла България, чиито трупове кучетата са разнасяли в месеците до февруари 44та. И от 44та до 89та не даваха на наследниците им да учат, да излизат в чужбина или да се развиват. Е, как да имаме поцразличен “елит” от полу-разумни провинциални хитреци?

11719

11

Краси

05.08 2020 в 13:18

"Нямаш харизма бе, чоджум, не става без харизма" - обърна се той към Христо Иванов. "Сърцето ми бие твърде учестено, г-н премиер, целият български народ Ви обича. Всеки един член да пуска в социалните мрежи, те са оръжие. Няма да се предаваме, ще знаете."

Чоджум, държава не се управлява с харизма, а с акъл, честност и почтеност - все неща, за които вашият "лидер", а и вие, не сте чували. Ако поне можеше да подбере кадърни хора около себе си, пак щеше да се получи нещо, но той назначава само такива, които са под неговото ниво, а то е ужасно ниско. Като ви гледам там в тех парка, сте като "Планетата на маймуните" - примати, събрали се около главния орангутан Урко, подскачат издават нечленоразделни звуци и пляскат с ръце.

11300

10

yoghurt

05.08 2020 в 13:17

Да, и всъщност, излиза че Доган е само машата на ДС кръговете, наистина - погледнете книгата на Октай, там авторът си спомня в първите години на своята политическа “кариера” (паразитизъм) Доган при колко хора го е водил, все стари комунисти от ДС, казвайки на Октай, че били по-важни от президента например. Та, ако Борисов оголи поста, ще късне оюе по-явно адресатът на искането за “Оставка”.

11300

9

yoghurt

05.08 2020 в 13:12

Защо толкова емоции бе, чоджум? ( :

Виждам единствено една историческа закономерност - в обществата, където е налице прогрес, по една или друга причина, на хората им се “вдига летвата” за това кой искат да ги управлява . При това развитие на нещата, спорът е, дали то се случи благодарение, или въпреки Борисов.
Истината е винаги по средата, човека е попаднал на власт, тъкмо когато ЕС започна да ни интегрира със фондове, но нека си спомним тогава между кои избирахме, и имаше ли алтернатива на Бай Бойко. Е, днес вече има, и хората които не търпят подобен хамалски говор (само да не обидя хамалите!) искаме нормален политик. Проблемът е, доколко този нов политик ще може да се отдели от кръговете на ДС (Илия Павлов и “Мултигруп”, кръга “Монтерей” и въобще - олигарсите, които отвлякоха ДПС чрез Доган, както Осман октай брилянтно описва в книгата си (“Крахът на една илюзия”, изд. “Президент”)