Българите пак са най-нещастните от живота европейци

OFFNews Последна промяна на 01 юни 2015 в 22:07 2366 5

Българите отново са най-нещастните от живота си европейци, а сърбите са веднага след нас.

Това показва последното проучване на статистическата служба на ЕС - "Евростат" със заглавие "Качеството на живот в Европа – факти и мнения".

Изследването е проведено през 2013 година, а резултатите от него бяха оповестени днес.

В това проучване освен брутния вътрешен продукт (БВП) са търсени и други критерии, за да се определи колко добре се чувстват жителите на дадена страна. Съчетани са обективни факти с мненията на анкетирани.

Участвалите в изследването са били питани за 8 основни показателя - дали са доволни от времето за пътуване до работа, от взаимоотношенията си с другите, от жилището си, от жизнената им среда, от самата си работа, от финансовото си положение, от местата за развлечение и от начина, по който си използват времето.

В анкетата е използвана скалата от 0, което е тотално неудовлетворени, до 10 - напълно удовлетворени.

Оказва се, че сред 28-те членки на ЕС, както и Швейцария, Исландия, Норвегия и Сърбия, страната ни е на последно място по 7 от всички показатели. Единственият показател, по който не сме на дъното, е жизнената среда - сърбите са по-недоволни от тяхната жизнена среда, отколкото сме ние. Те имат показател 5.0, а ние - 5.2.

Средната оценка на жителите на ЕС за финансовото им състояние е оценка 6. По този показател България има едва 3.7. Голяма разлика има между средната удовлетвореност от личните отношения в ЕС, която е 7.8, и тази в България - 5.7.

Интересно е, че при работата си делим последното място със сърбите, а пред нас е дори Гърция, която от известно време е пред реалната опасност да обяви държавен фалит. България и Сърбия имат индекс 6.0, а Гърция - 6.1.

Най-доволни от живота си са шведите, датчаните, финландците, холандците и австрийците. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.06 2015 в 13:08

Стефане, през втория му мандат от началото само на тази година има над 150 самоубийства. Не ми се мисли какво ще става нататък.

02.06 2015 в 12:10

вий само да видите през третия мандат на наш'то слънце какво ще стане

02.06 2015 в 10:09

Еми някой да е очаквал нещо друго? Вече повече от 20 години демонокрация ни управляват МУТАЦИИ на БКП.

Във всички партии активът е или от бивши комунета, или от техни синчета, дъщерички, а вече внучки и внучета. Червената мафия се е укрепила във власта, икономиката и навсякъде, където има келепир.

Бившите партийни секретари станаха джобкреатори, демек чорбаджии-изедници. Обречени сме на МУТИРАЛ КОМУНИЗЪМ, прикрит като демонокрация за пред света. А западняците се правят че не виждат, щото така им е по-изгодно. Омерзен съм.

01.06 2015 в 23:20

Ами нормално, най-ниски заплати, най-нещастни хора. За пенсиите не ми се и мисли...

01.06 2015 в 23:03

Еми нема начин да е другаде в държава, в която всеки гледа намаже, да мине метър и да прекара всички останали.

Даже кинтите от Европата, дето ви ги дадоха ей така не може да ги стигнете, щото нито Съсела, нито Боце дават.

В ада до казана с българи дяволи няма ;)